Ap bøyer av, går med på Lambda..

LAMBDA-KRIGEN SLUTT: Ap trekker alle alternative forslag — vil ikke stemme med Frp.. (Ill.: Herreros Arquitectos)

LAMBDA-KRIGEN SLUTT: Ap trekker alle alternative forslag — vil ikke stemme med Frp.. (Ill.: Herreros Arquitectos)

Rieber-Mohn: Trekker alle alternative forslag

Arbeiderpartiet gir opp Tøyen-standpunktet og støtter byggingen av nytt Munchmuseum i Bjørvika. Dermed er det bredt flertall for Lambda i Oslo bystyre. Det ble klart i bystyret i kveld.

Siden 28. mai har det vært klart at det ville bli flertall for å bygge Lambda i Bjørvika, etter at SV snudde i saken og ble enige med Høyre, Venstre og Krf. Spenningen i kveldens bystyremøte i Oslo gjaldt om også Arbeiderpartiet ville ombestemme seg og gi Lambda et bredere flertall..

Drakk ikke alene

Da Arbeiderpartiets Libe Rieber-Mohn gikk på talerstolen refererte hun en mann hun traff i polkø denne uka. – Han sa, skal du drikke deg bort fra Lambda nå? Jeg har uten tvil hatt bedre uker, men jeg drakk ihvertfall ikke rødvinen alene, sa Libe Rieber-Mohn.

LOJALT: Varaordfører Libe Rieber-Mohn(Ap)  sier i kveld at Arbeiderpartiet lojalt vil støtte flertallet i Lambda-saken..

LOJALT: Varaordfører Libe Rieber-Mohn(Ap) sier i kveld at Arbeiderpartiet lojalt vil støtte flertallet i Lambda-saken..

Libe Rieber-Mohn sa at skuffelsen over at SV brøt samarbeidet om å gå inn for Munch-museum på Tøyen ikke skal komme i veien for framtidig samarbeid om å få et byrådsskifte. Og så kom konklusjonen, skriver NRK.

Stemmer ikke med FRP

– Når flertallet i dag velger Lambda trekker vi alle alternative forslag. Vi kommer ikke til å stemme med Frp og vi kommer lojalt til å følge opp bystyrets vedtak, sier Libe Rieber-Mohn.

Onsdag morgen ba to tidligere kulturministere fra Arbeiderpartiet, Åse Kleveland og Ellen Horn, Oslo Ap snu og stemme for nytt Munch-museum i Bjørvika. – En bred politisk forankring av vedtaket vil sikre framtidig forutsigbarhet for virksomheten, uansett varierende politiske flertall, sa Kleveland til Dagsavisen i dag.

I finanskomiteen i bystyret ble det denne uka vedtatt en ekstra-pott, der Tøyen allerede i sommer får 12,5 millioner kroner, som bl.a. skal gå til gratis aktivitetsskole for elever på Tøyen skole og halv pris for Tøyen-elever på Tøyen-badet. Muligens kommer elever på Vahl skole også med på denne ordningen.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1222.ganger

Legg inn en kommentar