Bjørvika 2020: Enda en fremtidsvisjon

Bjørvika 2020 har Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune kalt denne åtte minutter lange videoen som er en såkalt tredimensjonal fremstilling av hvordan Bjørvika vil se ut om rundt ti år, dersom de reguleringsplaner og vedtak som nå foreligger, blir fulgt. For ekstra konspiratorisk innstilte personer kan det tenkes at man ser på dette som et forsøk på kupp fra kommunens side for å sementere dagens omstridte planer. Starten med gondolbanen som det flotteste og viktigste kan jo gi mat til slike forestillinger, om man vil vende vrangsiden til.
Men denne videoen er nok en ganske presis fremstilling av det vi kan vente oss – hvis altså alle planer får ligge slik som det ser ut nå. Selv om den selvfølgelig virker stiv og livløs fordi alt som skjer bortsett fra fortelleren og enkelte live-innklipp, er døde 3D-bilder.  For oss her på Østkantliv-bloggen er det mest slående nettopp hvor stor og stygg og brutal Lambda-blokka blir stående midt oppe i det hele. Med tanke på videoen fra riksantikvar Jørn Holmes innlegg i folkemøtet i Gamlebyen skole for ett år siden i dag, som vi la ut her på bloggen i går, er det også interessant at hans fremstilling av altfor smale siktlinjer gjennom blokksystemene som planene legger opp til, stemmer med bildene på denne videoen.
Middelalderparken er nettopp tenkt så innbygd som Riksantikvaren vil ha det til. Artig er det så at i denne filmen ligger Kulturhistorisk museum i Middelalderparken, med et eget hus for vikingskipene, nettopp slik museumsdirektør Geir Mikkelsen har drømt om i 40 år. God fornøyelse og hold øynene åpne.!
-bb/bjorvika.org

Dette innlegget er allerede blitt lest.4219.ganger

Legg inn en kommentar