Operaens åpningstriumf: Verdis «Don Carlo»

Operaen Don CarloUFORGLEMMELIG: Hovedstadens musikkanmeldere er begeistret for Bjørvika-operaens første opera-oppsetning — her Anja Harteros som dronning Elisabeth.. (Foto: Erik Berg) 

«Eventyrlig god akustikk — flott scene..»

Hovedstadsavisenes musikkanmeldere faller over hverandre i skamros når den nye operaen i Bjørvika endelig kan feire sin første operaforestilling: Verdis Don Carlo hadde premiere lørdag. 

«Sann svir»

Dagbladets mangeårige musikkanmelder Ståle Wikshaaland skriver at «det ble en sann svir, en ekte helaften av et slag som knapt tidligere har gått over scenekanten i opera-Norge.» Og anmelderveteranen Idar Karevold i Aftenposten følger opp, under tittelen «Glitrende operapremiere». 

Operaen Don_Carlos_Spanien

HISTORISK: Slik så den historiske Don Carlos ut, etter et maleri av Alonso Sanchez Coello.. (Kilde: Wikipedia)

Velspillende

— I bunnen lå et velspillende operaorkester — bredt, saftig og slik vi bare opplever ved de store scener. Ikke på noe tidspunkt var det i nærheten av å overdøve de øvrige aktørene. Klangen fylte rommet, den bar og den løftet..

Mesterskap

— Det vokale mesterskapet til solister og kor ble understøttet, og alle i salongen ble omslynget av den italienske mesters fantastiske musikalske utleggelser, skrev Idar Karevold. 

Dagbladets anmelder mente at «hva vi fikk oppleve lørdag kveld var regi, dekor og lyssetting som tar scenerommet i besittelse med største selvfølgelighet og fyller formatet ut, helt ut, operakunstnere som kan hva de vil og ikke nøyer seg med å ville det de kan.»

Fantastisk lag 

Dagsavisens Ida Habbestad minner om at denne Don Carlo-forestillingen er en samarbeidsproduksjon mellom operakompaniene i Bjørvika, Covent Garden og på Metropolitan: «Framsyninga i Oslo markerer samstundes den nye æra for norsk opera: Eit fantastisk lag av solistar får utfalda seg i gode akustiske tilhøve; her er lekre, komplekse effektar og kompaniet kring dei er betrakteleg styrkt.»

De medvirkende: Anja Harteros tolket rollen som dronning Elisabeth, René Pape sang rollen som kong Filip II, Alfred Kim sang tittelrollen som Don Carlo, mens Petter Mattei var Marki de Posa og vår egen Ingebjørg Kosmo sang rollen som prinsesse Eboli.

..bb/

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.136483.ganger

Legg inn en kommentar