Bjørvika: Slik skal det bli..

Bjørvika Deichman:operaen modell

SÅNN: Her er Statens Vegvesens fremstilling av Bjørvika sett vestfra med avenyer og bibliotek og opera fint samlet, slik det kan bli om en fem-seks års tid? Men i bakgunnen er alt fortsatt i det blå, siden byrådet fortsatt drømmer om Lambda, og Carl I. Hagen klamrer seg til en fast pris på Munch-museum og bibliotek i én sum.. (Ill.: Statens Vegvesen)

Fortsatt skjær i sjøen

Så langt så vel, er det kanskje fristende å si, men alle skjærene i sjøen er ikke ryddet unna i Bjørvika. Operaen er forlengst i havn, men Deichmanske Bibliotek, som ligger midt i dette bildet til Statens Vegvesen, er ennå ikke helt gått klar av Lambda-krangelen som aldri ser ut til å ta slutt.

Byggingen av biblioteket skal starte allerede tidlig neste år, og stå ferdig rundt årsskiftet 2016-2017. Det ventes to millioner besøke årlig i det fem etasjer høye bygget. Det flotte vannspeilet i Operaallmenningen foran biblioteket har faktisk skapt atskillig turbulens, men for en gangs skyld ikke i offentligheten. 

Riksantikvaren ønsket seg en fjordbukt, mens politikerne har vedtatt et ferskvannsbasseng som kan tappes for vann dersom det er bruk for plassen, skriver Aftenposten i et oppslag i sin Oslo-seksjon.
Dronning Eufemias gate som går østover til venstre i dette bildet, begynner allerede å avtegne seg i disse dager, etter at Bispelokket forsvant med sine siste rester i mars. Som vi alle nå vet blir det en flott 40 meter bred aveny med 200 trær fra forskjellige deler av verden og et rikt flora av slyngplanter.
Operagaten som går til høyre i bildet, mellom operaen og biblioteket, får en sykkelbru over Akerselva i bakgunnen. I mars ble det klart, som vi allerede har meldt her på bloggen, at Akerselva skal åpnes helt fram til jernbanelinjene.

Også Dronning Eufemias gate bygges i bru over elva og elva går i sitt gamle løp langs PricewaterhouseCooper-bygget opp til jernbanelinjene.
Rundt 8000 mennesker skal bo i Bjørvika i framtida og 20.000 skal jobbe her.
Det som ikke fremgår av dette bildet er jo ellers hvordan det skal se ut i dette området bak operaen og Bjørvika, siden det nye Munch-museets plassering fortsatt ikke er avklart, halvannet år etter at det kontroversielle Lambda-bygget ble forkastet i bystyret.

På Aftenpostens førsteside-illustrasjon troner fortsatt Lambda-bygget midt i Bjørvika, selv om avisa mener de presenterer det som kalles nye og unike illustrasjoner av hvordan Oslos nye praktbydel skal bli..

Spøkelsesbygget Lambda lever videre, også i avisa..

Dette innlegget er allerede blitt lest.4767.ganger

Legg inn en kommentar