Bjørvika: Visma-blokka fylles opp

MONSTER-BLOKKA: Visma-blokka, den 24.000 kvadrat-meter store forretnings-blokka, foreløpig den største i Bjørvika, var klar for innflytting 1.april.. Nå lyser det snart i alle vinduer.. (Foto 2.november 2011: Bjørn Bratten)

MONSTER-BLOKKA: Visma-blokka, den 24.000 kvadrat-meter store forretnings-blokka, foreløpig den største i Bjørvika, var klar for innflytting 1.april.. Nå lyser det snart i alle vinduer.. (Foto 2.november 2011: Bjørn Bratten)

Mangfold i Visma-blokka – fortsatt ikke fullt?

(Publisert 22.januar 2011 kl. 11.39, sist oppdatert 25.juni 2011)

Den foreløpig største forretningsblokka i Bjørvika, som hittil har vært kalt Visma-blokka, er i ferd med å fylles opp, meldte nettavisa NE-nyheter i januar. De siterte det de kalte sentrale aktører som bekreftet at det pågikk sluttforhandlinger med nye leietakere.

I et nyhetsbrev fra Oslo S Utvikling i juni heter det at Visma-bygget er ferdigstilt og overlevert. Nå er flere firmaer fra ulike bransjer på vei til å etablere seg i bygget, heter det. Men det sies ikke noe om blokka er fullbooket.
Viseadministrerende direktør i OSU, Oslo S Utvikling, Thor Thoeneie, er svært tilfreds med at Visma-bygget (som det altså fortsatt kalles), tas i bruk som et flerbruksbygg med mange ulike bransjer. Dette vil berike forretningsmiljøet, mener Thoeneie.

Nyhetsbrevet forteller at Visma, som var først ute med å bestille plass i dette bygget, men trakk seg da det ble klart at de ikke hadde tid til å vente på fullførelsen av bygget i Bjørvika, fortsatt skal ha sitt hovedkontor på Skøyen, men skal disponere flere av etasjene i Operakvarteret.

VISMA: I ferd med å fylles opp. Til venstre Snøhetta/DeLoitte-
blokka, som starter bygging nå på forsommeren.. (Ill.: OSU)

Blant leietakerne i Visma-bygget er reiseoperatøren Ving, Embriq (tidligere Hafslund IT) og dataselskapet Logitech. Dessuten skal kontorhotell-selskapet House of Business etablere utleiekontorer i bygget fra kommende høst.

Totalt har Visma-blokka plass til rundt 900 arbeidsplasser.

Visma har ansvaret for å leie ut 60 prosent av bygget, Oslo S Utvikling de resterende 40 prosentene. Konsernsjef Øystein Moan i Visma sa i januar at bygget bare var halvfullt, men det jobbes med små og store aktører. Det er flere prosesser som pågår parallelt, og det finnes diverse interessenter, sa konsernsjefen.

Visma skal i henhold til opprinnelig avtale betale en årlig husleie på 1950 kroner per kvadratmeteren, med en årlig inflasjonsjustering. Ettersom Visma valgte Skøyen i stedet, sitter Moan og Visma med en fremleierisiko, som ikke trenger å bli så stor. I nabobygget skal revisjons- og rådgivningsselskapet Deloitte flytte inn, og de skal betale ca. 2650 kroner kvadratmeteren i året.
Dette nivået må altså Visma oppnå for sine fremleiekontrakter for ikke å tape penger, og det har Øystein Moan godt håp om. 
– Ja, markedsprisene i Bjørvika i dag er betydelig høyere, men vi har noen kostnader der også, sier Øystein Moan.

-bb/

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.3783.ganger

Legg inn en kommentar