Bjørvikatunnelen åpnet i kaos

 

KAOTISK:
Vi trodde 
tunnelen 
var åpnet 
bare i 
én retning..

Plutselig kom
motgående 
trafikk 
i stor fart.. 
(Alle fotos:
Bjørn Bratten)

 

Kaotisk åpning av Bjørvikatunnelen 

Men vi så ikke noe til Vigdis..

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

For snart to år siden tok vi et bilde av tunnelseksjonen Vigdis som fløt i sjøen utenfor operaen. I dag kunne vi kjøre gjennom henne i den nyåpnete Bjørvikatunnelen. Og det gikk fint! Bortsett fra at det var kaotisk..
Vi måtte kjøre byen rundt, og da mener vi rundt hele byen! – for å få være med da trafikken for første gang ble dirigert begge veier gjennom Bjørvika-tunnelen.  Og den motgående trafikken kom som et sjokk på oss..


 VIGDIS: For snart to år siden lå hun og fløt 
i sjøen utenfor operaen.

Hvordan det gikk? Vel, det var altså kaotisk – og et øyeblikk der føltes det som vi var i livsfare! Og vi merket ikke noe til eller fra når det gjaldt hvilken av disse seksjonene vi kjørte gjennom som het Vigdis. De kunne strengt tatt hett hva som helst for oss! Bortsett fra at den motgående trafikken altså kom fullstendig overraskende på oss midt under fjorden. Vi visste ikke at de skulle slippe trafikken begge veier før i morgen, mandag!

STENGT: Full stengning for vestgående trafikk ved Havnelageret skapte trafikkaos over hele byen..

Det var nesten så vi mistet fotoapparatet ut gjennom bilvinduet, for vi måtte jo fotografere mens vi kjørte. Hasardiøst, selvfølgelig. 

Det begynte da vi kom østfra for å kjøre gjennom den vanlige Oslo-tunnelen vestover – og tanken var å snu ved Hjortneskaia og kjøre tilbake gjennom Bjørvikatunnelen i det østgående løpet. Ved Havnelageret var det full stengning av alle tre kjørebaner i vestgående retning. Alle biler ble dirigert inn i Rådhusgaten, og så til høyre inn i Skippergata. Full stopp og fullt kaos i sentrum. 

Før vi visste ord av det, ja, kanskje ganske lenge etter vil være et riktigere uttrykk – var vi inne i Ekebergtunnelen – og det var jo slett ikke dit vi skulle. Så vi fant ut at vi skulle prøve vestfra.  

 

SENTRUM VEST: Bare ett løp åpent da vi kom vestfra og det var skiltet til Oslo Sentrum Vest..

Så da måtte det bli Ringveien rundt hele byen. Helsfyr, Teisen, Økern, Sinsenkrysset osv. og ned fra Smestad, Kirkeveien forbi Frognerparken og fullt kaos i Bygdøy allé for der sto jo alle som skulle vestover og ikke kom gjennom tunnelen. Så kom vi til slutt østover mot tunnelen på Sjølystveien. De vestgående løpene var fortsatt stengt, det samme gjaldt to av tre østgående løp, og det tredje viste kjøring til Oslo sentrum Vest! Og det var jo ikke dit vi skulle. Vi forestilte oss en ny runde. Men plutselig befant vi oss i en nesten tom Bjørvikatunnel, og, oj, der kom plutselig trafikk i mot!

 EKEBERGTUNNELEN: Før vi fikk sukk for oss var vi nesten inne i Ekebergtunnelen igjen.. 

Borte var Oslo sentrum vest, like bra, og der var vi sannelig nesten inne i Ekebergtunnelen igjen. Uten at noe skilt hadde vist mot Trondheim eller Helsfyr eller E6 eller noe annet som virket kjent. Men altså Oslo Sentrum Vest, som altså var rett og slett feil!
I morgen begynner hverdagen. Da går nok alt så mye bedre..

Dette innlegget er allerede blitt lest.3904.ganger

Legg inn en kommentar