God Jul, og skål for et godt, nytt – Munchmuseum!

LAMBDA TIL JUL: Det nye Munchmuseets råbygg skal være oppe i sine drøye 60 meter før jul.Så da blir det nok ikke noe akvarium..(Tegning: Hans Normann Dahl)

LAMBDA TIL JUL: Det nye Munchmuseets råbygg er nå oppe i sine drøye 60 meter. Og der blir kunstnerens største bilder murt inn til evig tid. Arbeiderpartiets – og tegnerens, og mange andres – drømmer om et akvarium i Bjørvika, og en utbygging av Munchmuseet på Tøyen,  er dermed en saga blott.. (Tegning: Hans Normann Dahl)

 Arbeiderparti-drømmen som forsvant..

(Oppdatert lørdag 24.desember kl. 02.38)

Hva er mer naturlig enn at det nå blir utbygging av Munch-museet på Tøyen, og akvarium i Bjørvika, slik Arbeiderpartiet alltid har ønsket,? skrev vi i fjorårets julehilsen da de rødgrønne hadde vunnet kommunevalget.

Men da vi startet årets adventsfeiring med vår årvisse og tradisjonelle juletegning av Vålerenga-kunstneren Hans Normann Dahl kjentes det mer naturlig å markere det med det faktum at før jula ringte inn skulle det nye Munch-museet i Bjørvika – ikke på Tøyen – være oppe i sine svimlende 60 meters høyde.

Arbeiderpartidrømmen om akvariet på denne tomta, som tegneren feirer i sin ironiske Lambda-parafrase, ville dermed være en saga blott. Så i denne fredelige julestemning ønsker vi alle våre 181.731(i skrivende stund) unike brukere, som det heter på ny-teknologisk, en riktig God Jul, og et godt og fredelig Nytt År!

Til evig tid

I de siste dagene og timene før klokkene ringte jula inn nådde faktisk råbygget til det nye Munchmuseet sin fulle høyde, slik vi kunne se på Dagsrevyen bitte lille julaften, inklusiv en smart slisse høyt opp på den ene sideveggen, der kunstnerens største bilder skal kunne lempes inn pr. helikopter, for så å bli murt inne i dette kunstens betongmausoleum til evig tid, – evig i hvert fall i vår levetid og vel så det..

Dette innlegget er allerede blitt lest.704.ganger

Legg inn en kommentar