Her bør det ikke bo folk, mener Miljøpartiet..

BISPEVIKA:

BISPEVIKA: Miljøpartiet De Grønne ønsker å forhindre at folk får bosette seg i de nye utbyggingsområdene i Bispevika, ved Middelalderparken og Sørenga og stemte nei til forslaget om utbygging av Bispevika med 1700 boliger i bystyret onsdag. Modellen viser vannspeilet i Middelalderparken i forgrunnen, med Haakon Vs gate og østsiden av Bispevika, med Munch-museet i bakgrunnen og barcode til høyre i bildet.. (Ill.: PLACEBO EFFECT)

Stemte nei til regulerings-vedtaket i bystyret onsdag..

(Oppdatert torsdag 13.november kl. 00.40)

Det vil være så mye støy og luftforurensning i Bjørvika at folk ikke bør bosette seg der, mener Miljøpartiet De Grønne (MDG), som stemte nei til vedtaket i bystyret onsdag om utbygging av Bispevika med 1700 boliger, skriver NRK Østlandssendingen

I Bjørvika vil en rekke nye boliger ligge i rød sone i henhold til Miljøverndepartementets retningslinjer for støy og luftforurensning. Der anbefales det ikke å bygge boliger.

Legg inn din kommentar, eller ekstra opplysninger, i kommentarfeltet nederst i saken, eller kontakt redaksjonen på red@ostkantliv.no..

– Vi mener Oslos befolkning er lurt når vi ser hva de ble lovt på begynnelsen av 2000-tallet og hva de får nå, sier Harald Nissen, bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne. 

BJØRVIKA: Slik kan det bli i Bjørvika når Bispevika/Kongsbakken og det nye Munch-museet står ferdig.. (Ill.: Placebo Effects)

BJØRVIKA: Slik kan det bli i Bjørvika når både barcoden, Bispevika/Kongsbakken og det nye Munch-museet står ferdig.. (Ill.: Placebo Effects)

Massiv boligmur

– Planen legger opp til en massiv boligmur langs Kong Håkon 5s gate. Dette har vi frarådet før, senest under diskusjonene om Barcode. Det riktige er å dele opp kvartalene, både av hensyn til utlufting og siktlinjer. Biltrafikken må også reduseres.
– Da de første planene om Bjørvika ble laget, skulle det være en bydel som satt en ny standard for miljø og bærekraft. Nå er jeg redd vi får en ny eksos-bydel, sier Harald A. Nissen. 
MDG er ikke imot utbyggingen i Bjørvika, men vil ha mindre utbygging enn det flertallet har vedtatt, understreker Nissen.

LURT

LURT: Vi mener Oslos befolkning er lurt, mener Miljøpartiets Harald Nissen som stemte ned reguleringsvedtaket for Bispevika i bystyret onsdag.. (Foto: NRK)

Kritikkverdig

Partiet anslår selv at rundt 800 av de nær 1.700 boligene som bystyret sa ja til onsdag, er innenfor sonen der støy og forurensning er høy. Nå går de i mot en videre utbygging av området.
– I enkelte deler av Bjørvika mener vi det er kritikkverdig at man lar folk flytte inn. Vi mener man da selger leiligheter med noen kvaliteter som ikke bør være til stede i Oslo i 2014, sier Nissen. 

Ifølge rådgivningsfirmaet Multiconsult er det først og fremst leilighetene ut mot Dronning Eufemias gate og Haakon Vs gate som ligger i den røde sonen, men også boliger i de mindre gatene i området. Multiconsult har laget støy- og forurensningsrapportene for de store utbyggerne Oslo S Utvikling og HAV Eiendom. 

Ta en pause

– Når vi har en ambisjon om å skape den mest miljø- og klimanøytrale bydelen i Norge, er det på tide å sette ned foten når det er dette som blir resultatet. Det er mulig å ta en pause fra utbyggingen og spørre seg om hva vi må gjøre for at dette skal bli bedre, mener Nissen. 

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.3200.ganger

Legg inn en kommentar