Luksusbryllup stengte operaen..

OPERAEN: Slik presenterte bladet Wallpaper operabygningen i sin tid i en reportasje omkring årets design-priser, som plasserte Oslo på en fjerdeplass blant verdens design-byer. Nå er nasjonalklenodiet så presset økonomisk at det legges ut på markedet som festlokale for landets svulmende rikmannsklasse. I disse dager går ikke sånt upåaktet hen...

OPERAEN: Slik presenterte bladet Wallpaper operabygningen i sin tid i en reportasje omkring årets design-priser, som plasserte Oslo på en fjerdeplass blant verdens design-byer. Nå er nasjonalklenodiet så presset økonomisk at det legges ut på markedet som privat festlokale for landets svulmende rikmannsklasse. I disse dager går ikke sånt upåaktet hen…

Desperat grep for å holde nasjonal-klenodiet gående, vil mange mene..

For noen uker siden hadde Mozarts «Figaros bryllup» premiere i Operaen i Bjørvika. Lørdag stengte et økonomisk presset operahus både dører og tak for turistene. For en betydelig sum var bygget rigget for en eksklusiv bryllupsfest, reservert brudeparet Olivia Christine Stolt-Nielsen Holten og Julius Meinl, skriver NRK Østlandssendingen..

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Operaen er landets største kulturinstitusjon, målt ut fra budsjett og antall årsverk. De får over en halv milliard kroner i offentlig støtte, og er blitt en populær turistdestinasjon i hovedstaden siden åpningen i 2008. Nå er det fredede bygget også blitt et ettertraktet festlokale – edesperat grep for å holde nasjonal-klenodiet gående, vil mange mene..
Det er første gang Operaen leier ut til et slikt arrangement, og institusjonen legger ikke skjul på at de leide ut til bryllupet fordi de trenger pengene. 

Ikke hverdagskost

– Jeg tror ikke dette blir hverdagskost, vi driver, og skal drive, primært med opera og ballett, sier Kenneth Fredstie, markeds- og kommunikasjonsdirektør ved Den Norske Opera & Ballett til NRK. Det var satt opp store blomstersatser på vei inn til Operaen, og i den åpne foajeen ble gjestene møtt med pent dekkede langbord og elegante, hengende blomsterdekorasjoner.

Like før midnatt ble det skutt opp fyrverkeri fra operahuset, og mens rakettene dalte ned over Oslofjorden, kunne gjestene hygge seg både i den utsmykkede bygningen og ute på operataket. Samtidig som gjestene feiret brudeparet midt i turistsesongen, var det Snøhetta-tegnede bygget stengt av for vanlige publikummere.
På sosiale medier er det lagt ut flere bilder fra den lukkede bryllupsfesten, blant annet er brudeparet fotografert foran den islandske kunstneren Olafur Eliassons relieffvegger.

Dette innlegget er allerede blitt lest.753.ganger

Legg inn en kommentar