Lise Davidsen på operaen: Blir hun en ny Flagstad?, spør ekspertene..

EN NY FLAGSTAD?: Vestfold-jenta Lise Davidsen omtales allerede som en stor stjerne i operasammenheng og spås en lysende framtid i faget. Her i rollen som Santuzzi i Cavalleria Rusticana i fem forestilinger på operaen i januar, den første i morgen, tirsdag.. (Foto: Erik Berg)

EN NY FLAGSTAD?: Vestfold-jenta Lise Davidsen omtales allerede som en stor stjerne i operasammenheng og spås en lysende framtid i faget. Her i rollen som Santuzzi i Cavalleria Rusticana på operaen i januar.. (Foto: Erik Berg)

«Når hørte vi sist en så fantastisk stemme?..»

– En ny Kirsten Flagstad? Ingrid Bjoners etterfølger? Slik hviskes det blant kjennerne. For når hørte vi sist en så fantastisk stemme? Varm og fløyelsmyk koloratur blandet med teknisk sikkerhet og raffinert kunstnerisk uttrykk, er ord som er brukt om 28 år gamle Lise Davidsens sopranstemme.

EN NY FLAGSTAD:

EN NY FLAGSTAD?: Lise Davidsen (28) fra Stokke i Vestfold spås en lysende framtid på operascenen. Nå i januar synger hun hovedrollen i Cavalleria rusticana på Bjørvika-operaen..

Nå synger den unge Vestfold-kvinnen hovedrollen Santuzza i Cavalleria rusticana i Bjørvika-operaen, i dobbelt-oppsetningen Cavalleria rusticana og Pagliacci, som spilles og synges tirsdag, og torsdag og lørdag denne uka og 14. og 17. januar, med få billetter igjen til alle forestillinger.

#EnHeltSykDag

#EnHeltSykDag skrev Lise Davidsen på instagrambildet hun la ut av seg selv og Placido Domingo etter at hun sommeren 2015 først hadde fått 2. plass samt publikums- og medieprisen i den prestisjefylte Belvedere-konkurransen i Amsterdam, og så hadde vunnet Placido Domingos Operalia i London, med begeistrete anmeldelser i London-aviser som The Times og The Guardian..

CAVALLERIA: Dobbeltforestillingen Cavalleria rusticana og Pagliacci spilles og synges på operaen fem ganger i januar, første gang i morgen, tirsdag 3.januar. Forestillingen hadde premiere før jul.. (Foto: Erik Berg)

CAVALLERIA: Dobbeltforestillingen Cavalleria rusticana og Pagliacci spilles og synges på operaen fem ganger i januar, første gang tirsdag 3.januar. Forestillingen hadde premiere før jul.. (Foto: Erik Berg)

Lise Davidsen fikk så hjertene våre til å slå flikkflakk da hun, også i 2015, sang seg til topps i Dronning Sonjas musikkonkurranse, heter det i forhåndsomtalen fra operaen. Nå gjør hun altså Santuzza i Cavalleria rusticana.

– Det blir spennende! Jeg har aldri gjort denne rollen før, sier Davidsen på telefon fra København, hvor hun bor til vanlig.
– Stykket varer jo bare en time, men Santuzza er på scenen hele tiden, og det skjer veldig mye i løpet av den korte tiden.

Tsjing!

– Den største utfordringen med Santuzza-rollen blir nok å porsjonere ut sorgen og alle de andre følelsene hun skal gjennom. I noen stykker har man en halvtime på å forberede seg til et stemningsskifte.
I Mascagnis musikk er overgangene derimot ganske brå. Tsjing! Der var vi inne i noe nytt, og oi! Der skjedde det noe. Og jeg tenker at slik må det være, for hadde Santuzza hatt tid til å tenke, hadde hun nok aldri sagt noe av det hun sier. Nå lar hun bare følelsene strømme fritt, forteller Lise Davidsen.

Cavalleria rusticana og Pagliacci er to fortellinger om helt vanlige mennesker, som styres av følelser, hykleri og dobbeltmoral, forteller regissørene Kasper Holten og Paul Curran. Verkene av Mascagni og Leoncavallo beskriver hverdagslivet i Sør-Italia på slutten av 1800-tallet, med pasjoner, sjalusi, opprør og død. De korte operaene er skrevet på samme tid og oppføres nesten alltid i tospann.

Sterkt sangerlag

På scenen står et svært sterkt sangerlag, i følge operaens forhåndsomtale, med blant andre altså den unge stjernesopranen Lise Davidsen i rollen som Santuzza, den russiske tenoren Mikhail Gubsky, og Marita Sølberg og Yngve Søberg..

Dette innlegget er allerede blitt lest.573.ganger

Legg inn en kommentar