Annilese Miskimmon (41) ny operasjef i Bjørvika

NY OPERASJEF:

NY OPERASJEF: Irskfødte Annilese Miskimmon, som de siste tre åra har ledet operaen i Århus, blir nye operasjef ved Bjørvika-operaen, melder operaen i en pressemelding. Miskimmon tiltrer stillingen som operasjef 1.august 2017. Fra 2016 jobber hun som rådgiver for å planlegge fremtidige sesonger. Karl-Heinz Steffens blir ny musikksjef. Nåværende operasjef Per Boye Hansen trer tilbake fordi han ikke har fått forlenget åremålet..

«Vil gi nåværende og fremtidige operagjengere nyskapende og tilgjengelig opera..»

(Publisert fredag 11.desember 2015 kl. 13.44, sist oppdatert fredag 14.april 2017  kl. 07.37)

Irskfødte Annilese Miskimmon (41), som de siste tre åra har ledet Den Jyske Opera i Århus, blir ny operasjef for Den Norske Opera og Ballett i Bjørvika, melder operaen i en pressemelding. Hun tiltrer den nye jobben 1.august 2017.

– Jeg er svært glad for at vi har fått Miskimmon som vår nye operasjef og Karl-Heinz Steffens som vår nye musikksjef. Med disse to kompetente og komplementære kunstneriske lederne har vi et godt grunnlag for videre kunstnerisk utvikling i Operaen – og i Norge, sa administrerende direktør ved Bjørvika-operaen, Nils Are Karstad Lysø, i en pressemelding.

Nyskapende og tilgjengelig

Den nye operasjefen sier til Aftenposten at hun ønsker å gi både nåværende og fremtidige operapublikummere nyskapende og tilgjengelig opera.
– Opera er lagspill og jeg ser fram til å skape spennende operaproduksjoner med alle mine nye kolleger, sier Miskimmon, som sier hun ønsker å bygge videre på det gode internasjonale arbeidet gjort av Per Boye Hansen.

– Jeg tenkte umiddelbart at de måtte velge en som ser på operahuset som et teaterhus. Og hun har erfaring med operaregi. Det gjør heller ingenting at hun er ung, kvinne og har en solid base. Det er et interessant lederteam med henne og ballettsjef Ingrid Lorentzen, mener Aftenpostens opera-anmelder Astrid Kvalbein.

Dette innlegget er allerede blitt lest.4169.ganger

Legg inn en kommentar