Sørenga: «Betongflyter» blir fem mål badepark

SØRENGA: Badeparken ytterst på Sørenga skal ligge i en nesten fem mål stor "betongflyter" og skal koste 60 millioner kroner å bygge.. (Ill.: Bjørvika Utvikling)

SØRENGA: Badeparken ytterst på Sørenga skal ligge i en nesten fem mål stor «betongflyter» og skal koste 60 millioner kroner å bygge. I sommer skal den slepes fra Fredrikstad til Sørenga.. (Ill.: Bjørvika Utvikling)

1.juli 2014 åpner badesesongen på Sørenga..

(Sist oppdatert torsdag 13.november 2014 klokka 09.55: I går, onsdag 12.november, ble «betongflyteren», eller 4.600 tonn badestrand, tauet over fjorden fra Grønlikaia, hvor den har ligget etter at den ble slept fra dokken i Fredrikstad i fjor, – og lagt på plass ytterst på Sørenga. 1.juli åpner badestranda på Sørenga..)

Kontrakten med å bygge den store «betongflyteren» som skal bli badepark på Sørenga er tildelt AF gruppen, og blir bygget i Fredrikstad. I sommer blir mange tusen tonn jern og betong slept til Sørenga og fortøyd, skriver Osloby.

Ytterst på Sørenga skal Bjørvika Infrastruktur etablere en park på 8,4 mål — ca. halvparten ligger på land og resten i sjøen. Arbeidene med park i sjø, som det kalles, startet i fjor høst og med sine fem mål blir det den såkalte havnepromenadens største strand.

Tørrdokk

Foreløpig ligger den altså i tørrdokk i Fredrikstad, men når vann slippes inn i «flyteren» i juli, skal tusenvis av kubikkmeter isopor sørge for at konstruksjonen flyter. Isoporen er støpt inn i betongen.
Når den fortøyes skal den opparbeides til park og sjøbasseng. — Det er et flytende parkanlegg med badestrand på innsiden, med tredekke, så det går fint å gå barbeint der, sier Geir Lynnebakken hos Bjørvika Infrastruktur.

Dette innlegget er allerede blitt lest.18492.ganger

1 comment for “Sørenga: «Betongflyter» blir fem mål badepark

 1. 21 september 2014 at 17:00

  Dette er bare helt fantastisk.
  Tenk om. I kunne fått forskjellige park i sjø langs hele fjordpromenaden!
  Dette ville også gitt byen forskjellige nisje områder med tiden.
  Skater fjordparken.
  Barn og familie fjordparken.
  Kunster/bohem fjordparken med paviljonger for dansere, musikere, skuespillere og malere.
  Egen fjordpark spesial tilpasset for fysisk og psykisk utviklingshemmede.
  ( rullestol brukere burde ha like enkel adgang til alle)
  Regnbue fjord park det naturlige samlingspunktet for Oslo’s skeive befolkning.
  Egen fjordpark for oslo’s eldre garde.
  En som ikke ligger så nære leilighet for voksen ungdom med beach club etc.
  Og mange fler.

  Det ville gitt en bypuls og en følelse av mangfold som man ser lignende av i andre storbyer.

Legg inn en kommentar