Solskinn, havsbad og tusen steindyre leiligheter på Sørenga

SOLSKINN: Det blir solnedgang over Bygdøy for de heldige som får leilighet på Sørenga.. (Ill.: Sørenga Utvikling)

SOLSKINN: Det blir solnedgang over Bygdøy for de heldige som får leilighet på Sørenga.. (Ill.: Sørenga Utvikling)

Til uka kommer resultatet av arkitektkonkurransen for Sørenga-utstikkeren

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Du behøver ikke være trendforsker for å se at Sørenga om noen år vil være blant byens mest attraktive adresser. Ett blikk på oversiktsbildet er nok, skriver selgerne i Sørenga Utvikling AS i sin omtale av det nye boligområdet midt i Oslo havn.
Trolig allerede i løpet av denne uka kommer resultatet av arkitektkonkurransen som har vært utlyst for denne utbyggingen, og spenningen er stor, ikke minst hos utbyggerne, men også hos resten av oss på østkanten.

Maks sju etasjer

En del forhold står allerede fast, som en følge av reguleringsplanen. Det skal bygges rundt tusen boliger og de skal ha en høyde på mellom fire og sju etasjer. Informasjonssjef Pia Farstad sier til Østkantliv at prisene vil bli regulert av markedet, og det er jo svært spennende for tiden hvordan dette vil slå ut, sier Farstad.
Tidligere er det blitt sagt at bare tomteprisen pr. leilighet vil koste rundt en million kroner, og kommunen har gjort beregninger som sier at utleieprisen vil kunne ligge rundt 21.000 kroner pr. måned.

Salgsstart i 2010

Farstad ønsker ikke å kommentere dette nærmere, men fastholder at disse tingene vil avhenge av hvordan det går når bystyret behandler Sørenga-saken, forhåpentlig i løpet av dette året.
Dessuten er det selvfølgelig avhengig av hvordan det går med den økonomiske krisen. I den øvrige Bjørvika-utbyggingen går utbyggingen fortsatt videre, bare med unntak av at den såkalte Snøhetta-blokka foreløpig er lagt på is.
Ifølge Pia Farstad er salgsstart på Sørenga satt til 2010. Det vil neppe bli gjort noen byggearbeider før man ser hvordan det går med salget, kanskje med unntak for noen grunnarbeider, sier Pia Farstad.

Solnedgang over Bygdøy

Av omtalen på nettsiden til Sørenga Utvikling fremgår det at sluttprisen per kvadratmeter bolig vil havne godt over gjennomsnittet for boliger i Oslo. Ved å få mest mulig ut av hver kvadratmeter kan boenhetene gjøres noe mindre og dermed bli tilgjengelig for en større del av befolkningen, heter det.
Sørenga vil som boligområde få helt spesielle kvaliteter, skriver man videre i omtalen, hvor man ikke minst legger vekt på solnedgangen over Bygdøy.
Det hører også med til historien at det er planlagt et havsbad ytterst på Sørenga-utstikkeren, og småbåthavn på innsiden, mot Loallmenningen. Men det er Hav Eiendom sitt ansvar, så det står det ikke noe om hos Sørenga Utvikling.

Usbl er med

Det er flere interessenter som står bak utviklingen og gjennomføringen av boligprosjektet Sørenga. Boligbyggelaget Usbl er med på eiersiden, sammen med BackeGruppen Urbanium og flere privateide investeringsselskaper, blant andre Arne Blystad.
Styreleder i Sørenga Utvikling er Eirik Andreas Gjelsvik, i styret sitter Jørgen Reme, Espen Andreas Pay, som også er daglig leder, Geir Ove Skogø, Marianne Heien Blystad, Sverre Nagell Bjordal, Randi Anita Næsheim.

Munch-museet

Resultatet av arkitektkonkurransene for Munchmuseets område, og den såkalte Deichman-aksen, der 40 arkitektfirmaer har vært plukket ut, blir lagt fram i den såkalte Frosken på Tullinløkka torsdag den 12.mars, altså ei ukes tid etter Sørenga-konkurransen, fremgår det av hjemmesiden til Hav Eiendom.

Dette innlegget er allerede blitt lest.3559.ganger

Legg inn en kommentar