DNT åpner «friluftshus» på Sørenga

SØRENGA: Den norske turistforening brøyter nye stier når de fra mai neste år åpner et såkalt friluftshus ytterst på Sørenga, der det også blir åpent offntlig friluftsbad for folk flest. Vi ønsker å få folk flest til å komme til områder som kanskje ellers vil være forbeholdt folk med penger, sier turistforeningen..

SØRENGA: Den norske turistforening brøyter nye stier når de fra mai neste år åpner et såkalt friluftshus ytterst på Sørenga, der det også blir åpent offentlig friluftsbad for folk flest. Turistforeningen ønsker å skape en samlingsplass der alle samfunnslag har tilgang, sier de. Kajakkutleie blir en av attraksjonene i friluftshuset..

Den norske turistforening (DNT) går opp helt nye stier når de nå planlegger det de kaller et nytt friluftshus, med kajakkutleie, kurs, turer og såkalt buldrerom for barn og unge på Sørenga.

I det nye boligområdet vil foreningen fra mai neste år etablere og drifte tilbudet, spesielt rettet mot barn og ungdom, skriver osloby. DNT håper det nye huset kan bidra til å åpne opp området for flere folk. 

Aktivitet i byrommet

– Dette er banebrytende for DNT. Vi er blitt gode på kajakk, men det er helt nytt å ha egne lokaler på denne måten. Dette er veldig spennende. Det er en helt ny tanke i det å fronte friluftsliv og aktivitet i byrommet på denne måten.
– Det handler om folkehelse, frivillighet og sosiale arenaer i en by i vekst, sier Henning Hoff Wikborg, leder i DNT Oslo og omegn.

– Vi håper å nå alle, også de som i dag ikke kjenner så godt til friluftslivet. Vi ønsker å skape noe folkelig. I et område der inngangen er dyr vil vi skape et folkelig tilbud som er lett tilgjengelig. Skape en samlingsplass der alle samfunnslag har tilgang og kan møtes midt i en bydel med dyre leiligheter, dyre restauranter og butikker. Her er det aktiviteter og en sosial samlingsplass hvor vi håper å få enda mer kraft i vårt ungdomstilbud, sier Wikborg.

Dette innlegget er allerede blitt lest.9276.ganger

Legg inn en kommentar