Sørenga Sjøbad på Europa-toppen, kommunen friskmeldte badevannet, og nå kan det bli badevær til ut i uka, ifølge yr.no..

TRENGSEL: Hyggelig og knallvarm badetrengsel da sommeren endelig slo til mot midten av august i fjor. Nå er Sørenga Sjøbad kåret til et av Europas beste sjøvannsbasseng av The Guardian. Kanskje kommer sommeren også i år.... (Foto: Bjørn Bratten)

TRENGSEL: Hyggelig og knallvarm badetrengsel da sommeren endelig slo til mot midten av august i fjor. Nå er Sørenga Sjøbad kåret til et av Europas beste sjøvannsbasseng av The Guardian. Kanskje kommer sommeren også i år…. (Foto: Bjørn Bratten)

Meteorologisk Institutts Bente Wahl knuste TV2s varsel om tropetemperaturer til uka..

(Publisert 10.august 2016 kl. 13.52, sist oppdatert søndag 21.august kl. 07.33)

Vårt eget Sørenga sjøbad ble nevnt i samme åndedrag som eksotiske grotter og bassenger formet av lava blant de ti beste sjøvannsbassengene i Europa på en liste i den britiske storavisa The Guardian forrige uke. Nå har kommunen friskmeldt badevannet, og godværet kan holde over helga og utover i uka, ifølge yr.no..

I forrige uke advarte kommunen mot bading, især ved utløpet av store elver, som Akerselva. Nye prøver ble tatt mandag, og torsdag kom resultatene. Det var som forventet.
– Siden det var fint vær og lite regn forrige helg, kunne vi friskmelde både Sørenga og Sollerudstranda. Så nå er alle strendene i Oslo friskmeldte, sa Hans Kristian Daviknes, som jobber med badevannskvalitet i Bymiljøetaten i Oslo.

Knuste Storms tropevarsel

Den som kostet på seg en runde på yr.no tidlig på søndagsmorgenen idag fikk se på data-animasjonen at denne dagen skal kunne by på relativt varme og lettskyete badeforhold på Sørenga, regnbygene ligger riktignok og lurer på alle kanter og en solid en vil nok treffe oss på Sørenga i 16-tida, mens ettrmiddag og kveld ser veldig bra ut.

Mandag ser likedan ut, men med mye flere og mindre uværsskyer rundt omkring, en av dem kan komme til å treffe deg på Sørenga i 14-15-tida mandag, men med litt flaks kan det være fint og relativt varmt hele dagen til utpå kvelden. I overkant av 20 grader både søndag og mandag og spredte skyer også tirsdag.

Samtidig ble Storms og TV2s varsel før helga om tropetemperaturer utover uka effektiv knust av Meteorologisk Institutts Bente Wahl lørdag. Tropevarmen har stoppet opp øst for oss og kom aldri hit. Så har vi da heller ikke varslet det, sa Wahl til Aftenposten lørdag. 

Les også: Med sommeren kom badegjestene – og tarmbakteriene..

Oslo kommune tar prøver fra et utvalg av strendene hver tirsdag, med kontrollprøve torsdag hvis vannkvaliteten ligger under en viss grense.

Tilbake til skrytet: Øverst i artikkelen i The Guardian er det vakre bilder av et vulkansk badeområde på Madeira, med lyseblått vann, hvite fliser og sjøsprøyten stående inn fra Atlanterhavet. Nummer to på lista er en nydelig asurblå lagune i Hellas, naturlig utgravd av sjøvannet, skrev NRK Østlandssendingen.

Alt gratis

Helt nederst på topp ti-lista kom «Sørenga seawater pool, Oslo, Norway». – Sjøbadet ligger flott plassert i nærheten av operahuset, stod det i artikkelen, som nevner både de store flytebryggene, stupebrettet og at man kan svømme 50 meter i baner. Og ikke minst understrekes det at alt er gratis og offentlig. 

Journalisten Kate Rew, som tidligere har skrevet bok om utendørssvømming i elver og sjøer, skrev at Sørenga har god plass til både soling på gresset og piknik på soldekket. Også Kastrup sjøbad i Danmark hadde fått plass på topp ti-lista.

Dette innlegget er allerede blitt lest.812.ganger

Legg inn en kommentar