Stordalen skal bygge Bjørvika-hotell: «Dette blir bare så, så – smækk!»

CLARION-HOTELL:

CLARION-HOTELL: Business-segmentet blir det viktigste, men selvfølgelig skal vi ta konsekvensen av at Oslo er blitt en interessant kulturdestinasjon, sier Petter Stordalen, som denne uka vant kontrakten om det nye Bjørvika-hotellet. Det vi ser på bildet er hotell-fasaden som vender mot Dronning Eufemias gate, mens boligdelen vil ligge bak, med fronten ut mot det nye Munch-museet, som vi ser i bakgrunnen. Akerselva og operaen til høyre i bildet, Bispevika på venstre side av landtungen som går ut mot Munch-museet.. (Ill.: MIR)

Byggestart i november, skal stå ferdig sommeren 2019..

Hotellkongen Petter Stordalen har vunnet det han kaller den knallharde kampen mot norske og internasjonale konkurrenter om indrefileeten i det norske hotellmarkedet, HAV Eiendoms hotellkontrakt i Bjørvika. Clarion-hotellet får en fantastisk beliggenhet. Derfra skal det rocke hotell-Oslo! forsikret Stordalen overfor Aftenposten denne uka.

Hotell-komplekset på totalt 26.300 kvadratmeter med et 253 roms hotell og en boligdel med 56 leiligheter, hele herligheten, som Stordalen uttrykker det, til en halv milliard kroner. Beliggende mellom Eufemias gate og det nye Munch-museet, altså rett innenfor det som en gang het Paulsen-kaia.
Hotellet skal først og fremst sikte seg inn mot business-segmentet, hotelldelen vender med fasaden inn mot Eufemias gate, boligdelen ut mot sjøen, sier Stordalen.

Kulturdestinasjon

– Business-segmentet blir det viktigste, men selvfølgelig skal vi ta konsekvensen av at Oslo er blitt en interessant kulturdestinasjon og av at vi ligger så sentralt som det går an blant kulturtilbudene. Midt i krysningspunktet mellom business, kultur og transport skal vi blant annet ha et rikt utvalg av kunst. For oss er det ikke noe problem å bruke 20–30 milioner på kunst i ett hotell.

– Hva med oss som allerede bor i byen?

– Selvfølgelig blir det tilbud til dere også, hotellet blir ikke bare for de som bor der. Vi skal bidra til å gi hele denne delen av byen puls. I tillegg til kunsten, hvor vi samarbeider med Sune Nordgren, skal vi få et restauranttilbud som blir helt ekstremt. Her jobber vi med den svenske mesterkokken Marcus Samuelsson, som er en internasjonal stjerne. Dette blir bare så, så – smækk!, sier Petter Stordalen til Aftenposten.

I de to nederste etasjene blir det næringslokaler. I november stikker gravemaskinene grabbene ned i Bjørvikas dårlige grunn. Hotellet skal stå ferdig om to år, tidlig på sommeren 2019.

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.799.ganger

Legg inn en kommentar