Ukas kultursak: Jørn på Holmen

bispekilen østoverTEPPEBOMBING: Her er blokkene i Bispevika, de skal bli atskillig høyere enn på dette prospekt-bildet, opptil 11 etasjer høye, og den fjonge kanalen, som skal bygge inn Middelalderparken..

 

Mannen har jo rett! 

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv 

Det er vel ikke så mange her på disse østkanter som har skrevet så mange artikler for døve ører om utbygginga i Bjørvika generelt, og Munch-museet spesielt, som undertegnede.

Og akkurat som vi trodde løpet var kjørt, teppebombinga var uunngåelig og Edvard Munchs gode navn var begravd i evig rotasjon, — for hvilken skam, å få denne mastodontiske, brutale Las Palmas-blokka som en evig, grotesk minneplate over et fåfengt kunstnerliv.

Å bli husket for en madonna, en skrikende person på Vippetangen og en overdimensjonert silo fra Stange på Hedmarken.. Så kommer det en mann fra etterretningstjenesten og setter ned foten.

Det verste er at mannen har rett. Det er selvfølgelig noe med det der med å se ting med nye øyne, kanskje til og med å være uhildet, kanskje han hverken bor på St.Hanshaugen eller Grønland? Kanskje han bor på en holme?

Hvor kommer denne mannen fra? Vi har vært litt enspora, her på bloggen, mast om denne barkoden som stenger oss på østkanten inne. Nå gjør den jo snart det. Jørn Holme, for det er det han heter, snakker om teppebombing av luksusboliger som han aldri har gjort annet, nesten så vi her på Tøyen får tårer i øya, Jørn På Holmen, kan vi kalle ham..

Han griper tak i noe helt konkret, noe som han har en mulighet til å gjøre noe med. Innbyggingen av Middelalderparken er noe helt konkret for denne mannen. Forgjengeren ble overkjørt med kjetting, denne mannen har nok både spissere sko og skarpere agenter, her skal storkapitalen kvistes, denne mannen er nok ikke å spøke med..

Og Munch-museet tar han på reguleringsplanen, som bare gir høyde for seks etasjer. Lambda skal bli 14 etasjer høy. Så får resten av østkanten fortsette som om ikke noe er skjedd. Og det har det ikke heller..

Dette innlegget er allerede blitt lest.1706.ganger

1 comment for “Ukas kultursak: Jørn på Holmen

  1. 30 november 2009 at 09:20

    Ja, den mannen har rett. Fra Ekeberg, der vi bor, kommer utsikten til å bli skjemmet av Muren som nå kommer. I dag kan folk på Plaza nesten spytte inn i hagan vår, så høyt er det huset.

    Se hva som skjedde på Enerhaugen, og hva som holdt på å skje i Karl Johan-kvartalet!

Legg inn en kommentar