Vil bygge boliger på Paulsen-kaia – og danke ut Bispevika som Bjørvikas utelivsområde..?

INDREFILET: Rett bak operaen, side om side med Lambda: Ærverdige Paulsen-kaia kan blir den hippeste adressen i det nye fornem-Oslo, i Bjørvika?.. (Ill.: Via Nova/Bjørvikautbyggerne)

INDREFILET: Rett bak operaen, side om side med Lambda: Ærverdige Paulsenkaia kan bli den hippeste adressen i det nye fornem-Oslo, i Bjørvika?. Dermed er det bare tomta innenfor denne og barcoden, den tomta som på illustrasjonen bare er markert med en hvit, udefinert kloss, som ikke er satt av til et bestemt formål i denne delen av Bjørvika, i hvert fall så langt offentligheten vet foreløpig. Det kan være interessant å merke seg at Paulsenkaia-tomta kan komme til å ta luven av Bispevika, som var tenkt som Bjørvikas fremste utelivsområde. Men noen kan ha tenkt som Østkantliv og merket seg at Paulsen-kaia-området vil ikke ligge i skyggen av Lambda, slik som deler av Bispevika, når utepilsen starter på vårparten.. (Ill.: Via Nova/Bjørvikautbyggerne)

Noen kan ha tenkt som Østkantliv: Paulsenkaia vil ikke ligge i skyggen av Lambda, slik som deler av Bispevika..

Det private eiendomsselskapet Stor-Oslo Eiendom AS innleder det nye året med et tomtekjøp i gigantklassen når de nå slår kloa i selveste indrefileten i Bjørvika, selveste Paulsenkaia, eller den delen av den ærverdige kaia som ligger innenfor Lambda-tomta, til det osloby anslår til en pris på et par-tre hundre millioner kroner..

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Planen er å selge mellom 170 og 200 boliger, med salgsstart i løpet av inneværende år. Byggingen skal etter planen ta til om ett år, og være ferdig før sommeren 2019.
– Da har vi åpne butikker og serveringssteder og innflyttede boliger i god tid før Munch-museet åpner dørene, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom i en pressemelding.

PAULSENKAIA:  Foreløpig er det bare mini-Lambda som bor på Paulsen-kaia. Men i god tid før store-Lambda skal være fullført tar utbyggerne av den delen av kaia som blir liggende innenfor det nye munch-museet sikte på å ha bygget ferdig det bolig-prosjektet som kan kome til å ta luven av Bispvika som utelivs-område, siden det ikke ligger i skyggen av det svære museet på ettermiddags- og tidlig kveldstid.. (Foto: Bjørn Bratten)

PAULSENKAIA: Foreløpig er det bare mini-Lambda som bor på Paulsen-kaia. Men i god tid før store-Lambda skal være fullført tar utbyggerne av den delen av kaia som blir liggende innenfor det nye Munch-museet sikte på å ha bygget ferdig det bolig-prosjektet som kan komme til å ta luven av Bispevika som utelivs-område, siden det ikke ligger i skyggen av det svære museet på ettermiddags- og tidlig kveldstid.. (Foto: Bjørn Bratten)

Ikke i skyggen av Lambda

Tomta er regulert til 20.000 kvadratmeter bolig- og handelsarealer, rundt 5000 kvadratmeter av det handelsarealer. Salget bekrefter at Hav Eiendom, som i utgangspunktet hadde planer om å bygge ut dette området i samsvar med Lambda-planen, som inkluderte flere store boligblokker innenfor det nye Munch-museet, nå altså overlater dette til andre.

Det kan være interessant å merke seg at Paulsenkaia-prosjektet kan komme til å ta luven av Bispevika, som var tenkt som Bjørvikas fremst utelivsområde, når hverdagene starter etter fullføringen av Lambda. Noen kan ha tenkt som Østkantliv og merket seg at Paulsen-kaia-området ikke vil ligge i skyggen av Lambda, slik som deler av Bispevika, når utepils-sesongen starter på vårparten..

Dette innlegget er allerede blitt lest.2171.ganger

Legg inn en kommentar