Fotballandslaget til Ekeberg?

ET HJEM: Slik kan fotballandslagets nye hjem på Ekeberg bli seende ut..

ET HJEM: Slik kan fotballandslagets nye hjem på Ekeberg bli seende ut..

Fotballandslaget kan få et nytt «treningshjem» på Ekebergsletta. Det nye stadionet vil også ha svømmehall. Hvis alt går etter planen, blir det byggestart i 2016, skriver VG denne uka, ifølge osloby.no.

Ifølge avisa er prosjektet blitt døpt Campus Norway Ekeberg og inneholder blant annet to nye kunstgressbaner, én gressbane, et stadion med kapasitet på 3600 mennesker og Idrettens Helsesenter.

I tillegg skal gressfeltene som blir brukt under Norway Cup utbedres. På sikt kan det også komme hoteller i området.

Et hjem for landslaget

— Vi ønsker å skape et hjem for Per-Mathias Høgmo og hans lag. Samtidig skal kvinnelandslaget og de aldersbestemte langene få ta del i det. Det skal skape en felles identitet og en stolthet, sier fotballpresident Yngve Hallén til VG.
Campus Norway Ekeberg er tenkt som et spleiselag mellom NFF, Bækkelaget SK, Norway Cup, Oslo Fotballkrets, Oslo Idrettskrets og KFUM-kameratene Oslo.

Ministadion

— Det neste steget er å lansere prosjektet og gå i dialog med Oslo kommune, som eier Ekeberg-området, sier prosjektleder og styreleder Jan Halstensen i AS Ullevaal Stadion. Mens NFF planlegger å ta med seg Idrettens Helsesenter og få topp treningsfasiliteter på Ekeberg, håper KFUM-kameratene Oslo å reise et moderne ministadion til rundt 300 millioner kroner i løpet av noen få år.
Stadionet kan bli brukt av aldersbestemte landslag, med NFF som leietager.

— Vi er i en tidlig fase. Det blir neppe byggestart før i 2016. Målet er å bygge mer enn et stadion. Derfor planlegger vi blant annet en svømmehall i anlegget, sier Halvor Byfuglien, nestleder i KFUM-styret til Osloby.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1578.ganger

Legg inn en kommentar