4000 fakler, trommer, luftakrobatikk og 40.000 mennesker elvelangs

ELVELANGS: Høstens vakreste eventyr – årets elvelangs går av stabelen langs den åtte kilometer lange Akerselva i kveld, med 4.000 fakler, kanskje så mye som 40.000 mennesker og en hel haug med kunstneriske og andre spektakulære innslag.. (Foto: Nina Karud)

ELVELANGS: Høstens vakreste eventyr – årets elvelangs, gikk av stabelen langs den åtte kilometer lange Akerselva torsdag, med 4.000 fakler, kanskje så mye som 40.000 mennesker og en hel haug med kunstneriske og andre spektakulære innslag.. (Foto: Nina Karud)

(Oppdatert fredag 26.september kl. 00.15)

Hvert år, på den nærmeste torsdagen rundt høstjevndøgn, erstattes den elektriske belysningen langs den åtte kilometer lange Akerselva av rundt 4 000 fakler. Torsdag denne uka skjedde det igjen, for femtende gang. 

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Selv om det nærmest var kø langs elva ned mot Grünerløkka, var det ingen sure miner å spore. Folk tittet nysgjerrig rundt seg, og tok det hele med ro, der de ruslet i flokk, skriver NRK Østlandssendingen.

For det var mye å se på langs elva.
I parken på Myrløkka var det fakirshow, til stor appalus fra de mange menneskene som hadde samlet seg for å se på. Litt lenger nedover elvebredden var det live musikk. I vannkanten ved Myrens Verksted satt et kjærestepar på en benk som var lyst opp i rødt romantisk lys, og i vannet lengre ned i elva var det formet et hjerte av steiner som var lyst opp av flere små fakler.

«Liker stemningen»

Vennene Sebastian Rajendram, Fredrik Juul og Gerth Pack var ute for å se på utstillinger som venner av dem hadde laget. Fredrik Juul ruslet langs elva for tredje året på rad.

– Jeg liker stemningen her. Det er litt småkaldt i lufta i dag og høsten er i gang, sa han.

Turveien og elvebreddene var fylt med nesten 100 stemningsfulle innslag av lyskunst, musikk, dans, installasjoner og mye mer.
– I fjor regnet vi med at ca 35 000 mennesker gikk hele eller deler av løypa fra Frysja til Vaterland. Start hvor du vil, men gå nedover!, het det på hjemmesiden til bydel Sagene.

Varaordføreren åpnet

Det begynte kl. 20 og ble avsluttet kl. 23 (En time tidligere i Nordre Aker – det øverste området fra Frysja til Nydalen..)

Den offisiell åpning av Elvelangs var ved varaordfører Libe Rieber-Mohn på Frysja. Der var det halsbrekkende luftakrobatikk, gnistrende pyroteknikk og magiske opplevelser. Cirquevent stilte med en produksjon hvor sirkus, pyroteknikk, lyd og lys gikk hånd i hånd, og skapte en eventyrlig opplevelse for både liten og stor.

Dette innlegget er allerede blitt lest.8271.ganger

Legg inn en kommentar