Østkantblikk: Klosterenga ruinpark

TUSENÅRSSKIFTET: Billedhoggeren Bård Breivik fotografert ved tusenårsskiftet foran et fonteneanlegg som fortsatt står i dag, uten vann (Foto: Tom Martinsen/Dagbladet).

TUSENÅRSSKIFTET: Billedhoggeren Bård Breivik fotografert ved tusenårsskiftet foran et fonteneanlegg som fortsatt står i dag, uten vann (Foto: Tom Martinsen/Dagbladet).

Byrådsleder Lae: Tør ikke binde meg nå..

Oslos byrådsleder Erling Lae sier til Aftenposten i dag at han ikke tør binde seg til en utbygging og utvidelse av skulpturparken i Klosterenga nå. Opposisjonsleder Rune Gerhardsen mener derimot det vil være naturlig å diskutere en ambisiøs og kraftfull plan for den neglisjerte skulpturparken som et ledd i diskusjonen om flytting av de store kulturinstitusjonene som Munch-museet og Deichmanske til Bjørvika. 

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Lae tror riktignok også at en utbygging og utvidelse av parken vil komme, men mener at man nå bør prioritere vedlikehold og drift framfor en utvidelse av parkområdet.

KINESISK:  Stein for millioner ligger stuet vekk i buskaset. (Foto: Bjørn Bratten)

– Å benytte ytterligere 40 millioner kroner til en utvidelse nå, tør jeg ikke binde meg til. 40 millioner er masse penger i en tid da blant annet utbyggingen av Schou-kvartalet krever mange penger, sier Lae. Gerhardsen mener Klosterenga skulpturpark er et typisk eksempel på hva som skjer med slike prosjekter på Oslos østkant.

– Dette er et typisk eksempel på at det som skulle være et prestisjeprosjekt i denne delen av byen forsinkes, glir ut og ikke blir noe av, sier Gerhardsen til Aftenposten, som hadde en stort oppslått artikkel om det som nå delvis må kunne betegnes som ruinparken på Klosterenga, tirsdag i denne uka.
..bb

Dette innlegget er allerede blitt lest.21442.ganger

Legg inn en kommentar