Lang jubeldag for VIF-jubilanter

HISTORIEN STARTER: "I en arbeidergate skulle historien starte i juli 1913", synger klanen på Vålerengas hjemmekamper. Om en drøy måned, 7.september, kommer historien om Vålerenga på hovedscenen på Oslo Nye under tittelen "Neste kamp". Her fra en av prøvene.. (Foto: Marte Gjærde)

HISTORIEN STARTER: «I en arbeidergate skulle historien starte i juli 1913», synger klanen på Vålerengas hjemmekamper. Om en drøy måned, 7.september, kommer historien om Vålerenga på hovedscenen på Oslo Nye under tittelen «Neste kamp». Her fra en av prøvene. Fra v. Mads Jørgensen, Helle Haugsgjerd, Benjamin Helstad, Johannes Joner, Kari-Ann Grønsund.. (Foto: Marte Gjærde)

Legende-avduking, bursdag-tog og jubelfotball for VIF..

Det blir en lang dag for Vålerenga Idrettsforenings medlemmer og fans og supportere og Vålerenga-entusiaster fra hele byen når klubben feirer sin 100 års fødselsdag i dag.

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Det starter allerede tidlig om morgenen med kransenedleggelse, avduking av plakett og skulptur til minne om klubbens tre største legender, det siste skjer på Sotahjørnet allerede klokka halv elleve i formiddag. På jubileumskampen kl. 19.00 i kveld kommer Sarpsborg 08 på besøk til Ullevaal for å spille Tippeligaens 17. runde, men da har allerede feiringen holdt på i mange timer.

Legende-skulptur

Dagen starter altså med kransenedleggelse på Vålererenga-legenden Henry «Tippen» Johansens grav på Østre Gravlund kl. 08.30, klokka kvart på ti blir det start på feiringen ved Kassesnekkeriet i Vålerenggata 29, med avduking av Oslo Byes Vel plakett. Tale og avduking ved Berit Knudsen og Robin Halmrast. Klokka halv elleve, 10.30, blir det
så avduking av Merete Nielsen Buas statue av Vålerenga-legendene Erik «Såpa» Knutsen, far til hockey-trener Shampo, Reidar Kristiansen og Terje «Hengern» HellerudSotahjørnet. Tale og avduking ved Truls Gerhardsen og Regine Anthonessen.

Bursdatog

Kvart på elleve blir det underholdning og aktiviteter for både store og små i Vålerengaparken. Enkel bevertning. Ragnar Strandbakke og Trond Ingebretsen underholder med musikk. Der kan du også sikre deg jubileumsdrakt med nr. 100 på ryggen, lover de på VIFs hjemmeside. Klokka 12.45 leder Vålerenga Janitsjar bursdagstog fra Vålerenga kirke til Arbeidergata 2/Bohemen midt i Oslo sentrum.

For de som er dårlig til beins vil det være mulig å følge toget i Vålerenga-bussen som kjører ned til sentrum. Klokka 14.00 er det mottakelse på Rådhuset i regi av Oslo kommune — for inviterte gjester. Klokka 19.00 fortsetter festen på Ullevaal stadion med taler, underholdning og en forrykende fotballkamp! Tradisjonen tro spiller VIF jubileumskampen mot Sarpsborg 08.

Og presis klokka 19.04 tuppet Torgeir Børven den første scoringen i Sarpsborg-målet — 90 minutter seinere: 5-3 til jubilanten (med en dobbelttunnel av Berre..)!

Dette innlegget er allerede blitt lest.1488.ganger

Legg inn en kommentar