Nesten 80 håpefulle vil drive Nye Gressholmen Kro, som åpner 15.mai..

REHABILITERING: Rehabiliteringen som har pågått siden kroa blke stengt i 2015 er på det nærmeste ferdig. 15 mai åpner tradisjonsrike og populære Gressholmen Kro. Denne uka valfartet entusiastiske håpefulle drivere til den populære øya, som ligger bare en kort tur med Ruterferje fra Honnørbrygga.. (Foto: Stine Raastad)

REHABILITERING: Rehabiliteringen som har pågått siden kroa ble stengt i 2015 er på det nærmeste ferdig. 15 mai åpner tradisjonsrike og populære Gressholmen Kro. Denne uka valfartet entusiastiske håpefulle drivere til den populære øya, som ligger bare en kort tur med Ruterferje fra Honnørbrygga.. (Foto: Stine Raastad)

«Det var kø som på en god sommerdag for å komme fra ferga til kroa..»

– Vi ønsker å gi de besøkende kunst, konserter og frihetsfølelse i en verden som er på nippet til å bli veldig sjuk, sa Julius Maske. – Vi ønsker å skape et rom for mangfoldet i Oslo, hvor man kan dyrke både det kjente og det sære, sa Henrik Nielsen.
De to var blant nesten 80 håpefulle som møtte opp til befaring på Gressholmen denne uka, da Eiendoms- og byfornyelsesetaten (Eby) holdt visning på den tradisjonsrike Gressholmen Kro, som har vært stengt siden 2015.

Maske og Nielsen, som tilhører kollektivet Drivhuset, som driver Magerøya, et gammelt handelssted i Hemnes kommune som gartnerne fra Drivhuset overtok i fjor, var kanskje blant de frammøtte som hadde kommet lengst i arbeidet med et prosjekt de kan presentere for kommunen, skriver den nye Oslo-avisa, Vårt Oslo.

MANGFOLDET: Vi ønsker

MANGFOLDET: Vi ønsker å skape et rom for mangfoldet i Oslo, sa Henrik Nielsen fra kollektivet Drivhuset som har drevet det gamle handelsstedet Magerøy i Hemnes det siste året.. (Foto: Stine Raastad)

Men etter tilstrømmingen av folk på gårsdagens befaring for potensielle driftere å dømme, kan Oslo kommune få mange gode kandidater å velge mellom. Rehabiliteringen er nesten ferdig og stedet kan gjenåpne allerede 15. mai.

Solid og motivert

Nærmere 80 personer hadde altså anmeldt sin interesse, og folk møtte opp i et antall som overveldet kommunen. Det var kø som på en god sommerdag for å komme fra ferga til kroa. Utfra det vi har fått vite, er de interesserte alt fra enkeltpersoner, til etablerte firmaer innenfor kafé- og serveringsbransjen, skriver VårtOslo.

SNART KLART: 15.mai blir det åpning på Nye Gressholmen Kro. Fortsatt er det ikke orden på vannforsyningen til den tradisjonsrike kroa, men det er lovt å komme i løpet av sommeren.. (Foto: Stine Raastad)

SNART KLART: 15.mai blir det åpning på Nye Gressholmen Kro. Fortsatt er det ikke orden på vannforsyningen til den tradisjonsrike kroa, men det er lovt å komme i løpet av sommeren.. (Foto: Stine Raastad)

Etaten legger visse føringer for dem som vil drive kroa:

– Vi ønsker en solid og motivert driver av Gressholmen kro. Vi ser for oss en driver som kan tilby variert og god servering til alle besøkende på Gressholmen, og at kroa blir et sted hvor besøkende skal kunne kjøpe forfriskninger og enkle retter av god kvalitet, sier kommunikasjonssjef Lena Nesset i Eby.

Mest mulig åpent

– Vi er opptatt av at Gressholmen Kro skal holde mest mulig åpent for publikum i sommersesongen, og de nye leietagerne vil være forpliktet til å holde stedet åpent fra 15. mai til 1. september, legger hun til.

Noen ferdige prospekter har ikke etaten mottatt enda, og ikke alle frammøtte var klare til å sette ord på kroplanene sine. 20 februar er siste frist for å søke og å legge fram et prosjekt på hvordan å drive kroa.

KØ: Kø som på en god sommerdag på stien fra brygga av folk som vil drive Nye Gressholmen Kro.. (Foto: Stine Raastad)

KØ: Kø som på en god sommerdag på stien fra brygga av folk som vil drive Nye Gressholmen Kro.. (Foto: Stine Raastad)

– Det har vært et serveringstilbud her ute i 25 år, og da tidligere eier avviklet sin virksomhet i 2015 gikk vi i gang med oppgradering av Gressholmen kro for å sikre at det fortsatt skal være et tilbud til besøkende. Gressholmen er et populært reisemål, og et godt serveringstilbud mener vi bidrar til øyas attraktivitet, sier Lena Nesset.

Husmannskost

Kokk Elisabeth Harbitz synes stedet er flott, og har ingen problemer med å sette ord og farge på hva hun og gruppa hun representerer vil at Gressholmen kro skal bli.
– Tenk deg et sted hvor det serveres god og enkel skandinavisk husmannskost, hvor det lukter godt og det er godt å sitte. Et sted der du rett og slett ikke kan gå forbi. Et sted hvor du også kan spise din egen matpakke, sier hun.

Gressholmen kro er pusset opp med fokus på å bevare det gamle miljøet, samtidig som bygget er modernisert til dagens standard, og har blant annet fått nytt næringskjøkken. Gulv, vegger og tak er pusset opp og elektrisk anlegg og røropplegg er oppgradert. Det mangler fortsatt innlagt vann på Gressholmen, men det er lovet i løpet av sommeren. Huset skal males rødt, som er samme farge som det har hatt siden 2011.

Gled deg – det gjør i hvertfall vi!, skriver Vårt Oslos reporter.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1007.ganger

Legg inn en kommentar