NM-klar skater-himmel på Jordal

En splitter ny skater-park, bygd av skaterne sjøl, står klar på Jordal foran NM i skating som starter i morgen.. (Foto: Daria Zoric/NRK)

SKATER-HIMMEL: En splitter ny skater-park, bygd av skaterne sjøl, står klar på Jordal foran NM i skating som starter i morgen.. (Foto: Daria Zoric/NRK)

Skaterne har gjort en imponerende dugnadsjobb..

Jordal Skatepark står endelig nyoppusset i all sin glans takket være lange netter og mange dugnadstimer fra både store og små. Nå er parken klar for NM, skriver NRK-reporter Daria ZoricNRK Østlandssendingens hjemmeside i dag, torsdag.

– Vi satt den siste skrua i går, og da var det nesten så jeg ble litt tårevåt, sier initiativtaker og skate-entusiast Joakim Henrik Wang og skuler ut over en nyoppusset Jordal skatepark. Fredag er det duket for den offisielle åpningen av skatebanen, samt NM i skating, som Wang også er ansvarlig for.

Fantastisk

INITIATIV-TAKER: Jeg blir nesten litt tårevåt, sier initiativtaker Joakim Henrik Wang.. (Foto: Daria Zoric)

INITIATIV-TAKER: Jeg blir nesten litt tårevåt, sier initiativtaker Joakim Henrik Wang.. (Foto: Daria Zoric)

– Vanligvis skates det i parker som er godt kjent, men her blir altså alt nytt, sier Wang til NRK. Parken var allerede klokka ti torsdag full av små og store som øvde seg på de nye banene, og ikke minst kvalifiseringen til NM for de yngste som foregår torsdag ettermiddag.

– Det er fantastisk at de har valgt å pusse den opp, det var noe den virkelig trengte, sier skateren Marlon Langeland (14). Han har skatet siden tidlig morgen for å forberede seg for kvalifiseringen, og for å nyte det gode arbeidet som er gjort.

– Jeg tror nok ikke jeg kommer til å vinne, men jeg håper i det minste på å kvalifisere meg, og komme et stykke i konkurransen, forteller fjortenåringen. Han har selv vært med på den gigantiske dugnadsjobben som har resultert i en splitter ny skatepark.

Truet med riving

Skateparken i hjertet av østkanten var lenge truet med å bli revet fordi anlegget hadde begynt å forfalle. Da Wang sammen med andre initiativtakere søkte kommunen om å få parken slik den var mot å pusse den opp selv, var det mye jobb i vente.

– Det har vært ganske mange år med dugnadsarbeid her, og den dugnadsånden sitter nok dypt inne i oss «gamle» gutta, forteller han. Likevel er gjennomsnittsalderen på de som har bidratt med å ruste opp skateparken på mellom 15 til 18 år. – Det er ikke foreldre som har trådd til her, ingen snekkere, kun ungdom fra nærmiljøet som ønsker å legge til rette for å drive med sin egen aktivitet, forteller han.

Dette innlegget er allerede blitt lest.6861.ganger

Legg inn en kommentar