«Ø på SNØ»: 800 barn og unge fra Gamle Oslo får gratis skiopplæring på Tryvann

SKIOPPLÆRING: Nå er det ingen unnskyldning for 800 barn og unge fra bydel Gamle Oslo til å komme seg til Tryvann for å få skiopplæring..

SKIEVENTYRET: Nå er det ingen unnskyldning for 800 barn og unge fra bydel Gamle Oslo til å komme seg til Tryvann for å stå på ski..

Samtlige praktiske hindringer ryddes av veien, sier sportsklubb-leder..

– Kanskje vil neste generasjons X Games-utøvere komme fra Gamle Oslo? Her er det mye talent, så det skal vi ikke se bort fra. I alle fall skal vi ha mye gøy på ski. Vi er superstolte over å kunne fjerne alle hindre, slik at ingen har noen unnskyldning for ikke å stå på ski.

Det sier leder i Tøyen Sportsklubb, Karianne Hjallen, til den nye Oslo-avisa, VårtOslo, om ordningen som har fått navnet Ø på SNØ, der til sammen 800 elever fra Gamle Oslo får muligheten til å komme ut i skibakken denne vinteren.
Tøyen sportsklubb samarbeider med Frigo på Ensjø, som låner ut utstyret, og fjorårets X Games Oslo, samt Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen og Områdeløft Tøyen, som har bidratt med finansieringen.

Fjerner alle hindringer

Tøyen Sportsklubb fjerner alle hindringer for at 7. klassingene i bydel Gamle Oslo samt elever ved Jordal ungdomsskole kan stå på ski på Tryvann skisenterIkke bare får alle elevene stå gratis på ski, samtlige praktiske hindringer ryddes også av veien. Elevene får låne ski og sko, votter og lue. De får gratis t-banebillett og gratis dagskort i bakken. Så ofte som de har lyst.

7. klassingene får også gratis opplæring. Konkret gjelder ordningen for barneskolene Tøyen, Vahl, Gamlebyen, Kampen, Vålerenga, Nyskolen, og Jordal Ungdomsskole. Også ungdom i 8.-10. klasse, som ikke sto på ski gjennom Tøyen sportsklubb i fjor, kan melde seg til opplæring med Frigo på kveldstid.

«Ø på Snø» gikk av stabelen for første gang i 2016 etter initiativ fra X Games Oslo som takk for lånet av Tøyenparken. I år fortsetter de altså engasjementet sitt for ungene i Gamle Oslo, til tross for at alle vintersportskonkurransene er flyttet til Lillehammer.

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.642.ganger

Legg inn en kommentar