VIF-suksess — på Oslo Nye Teater..

PUBLIKUMS-FRIERI: Oslo Nye Teaters oppsetning av Vålerenga-forestillingen "Neste Kamp" r skamløst publikumsfrieri, mener Dagbladets anmelder, mens Dagsavisens mener Vålerenga aldri har vært bedre enn nettopp her. Særlig bydelsscenografien ved Dagny Drage Kleiva roses av anmelderne og Dagbladet mener scenografien viser Vålerenga på sitt aller fineste.. (Foto: J.P.Lorentz)

PUBLIKUMS-FRIERI: Oslo Nye Teaters oppsetning av Vålerenga-forestillingen «Neste Kamp» er skamløst publikumsfrieri, mener Dagbladets anmelder, mens Dagsavisen mener Vålerenga aldri har vært bedre enn nettopp her. Særlig bydelsscenografien ved Dagny Drage Kleiva roses av anmelderne og Dagbladet mener scenografien viser Vålerenga på sitt aller fineste.. (Foto: J.P.Lorentz)

Vålerenga har aldri vært bedre..

Vålerenga er aldri blitt spilt bedre enn på teaterscenen i jubileumsåret. Det er ingen grunn til å stå over «Neste kamp», skriver Dagsavisens anmelder Mode Steinkjer etter helgas premiere på Oslo Nye Teater..

— Det blir lett noe forknytt og tvunget over jubileumsforestillinger, enten fordi de skal favne alt, eller fordi ideens utspring er årstall og ikke kunstnerisk overskudd. Derfor blir «Neste kamp – en hundreårskrønike fra Vålerenga» på Oslo Nye Teater i anledning Vålerengen idrettsforenings 100-årsjubileum, så befriende, skriver avisa.

Knapt et tørt øye

— Det er et stykke teater som selvsagt løfter fram VIF-fotballens historie, men ikke uten å rette blikket mot omgivelsene og Oslo bys historie. Fotballen overskygger aldri menneskene, skrønene, samholdet og de sosiale brytningene som har gjort bydelen Vålerenga til noe spesielt.

— På premierekvelden herjet hjemmesupporterne med skjerf, VIF-flagg, allsang og kamprop, og alle reiste seg spontant når Trond Ingebrigtsens fine «Vålerenga kjerke» avsynges som naturlig avslutning. Da blir veien mellom kamp og scene kort, og knapt et øye er tørt, heller ikke blant skuespillerne.

VIF: Finn Schaug (t.h.) skrytes i skyene av Dagsavisens anmelder etter helgas premiere på Vålerenga-stykket på Oslo Nye Teater.. (Foto: J.P. Lorentz)

VIF: Finn Schaug (t.h.) skrytes i skyene av Dagsavisens anmelder etter helgas premiere på Vålerenga-stykket på Oslo Nye Teater.. (Foto: J.P. Lorentz)

Fantastisk driv

— Likevel er det ikke vanskelig å se at stykket bør fenge like godt en «hverdagskveld» når salen er fylt med teaterpublikum fra – gud forby! – Lyn-land og andre steder. Gode skuespillere, et saftig språk og oppfinnsomme sceneløsninger gir tidvis fantastisk driv og energi i et stykke som oser av spilleglede og kjærlighet til temaet og til nærhistorien – og ikke minst til en byhistorie som strekker seg langt utenfor Vålerengas enemerker, skriver Dagsavisen.

Skamløst publikumsfrieri

«Neste kamp» er et skamløst publikumsfrieri, tilegnet fotballfansen på Oslo øst, skriver Dagbladets anmelder Lillian Bikset.

— Forestillingen har kampsanger som sitt tonefølge, og invitasjonene til publikumsdeltakelse er mange. Premierepublikum, der mange med fotballskjerf og -flagg satt strategisk plassert på de fremste seteradene, var ikke tunge å be. Forestillingen er publikumsfrier nok til å kunne bli en folkefest også i resten av spilleperioden.

— Regissørene Kjetil Indregård og Steinar Berthelsen har smurt tjukt på med virkemidler. Her er vulgærhumor og breiale typer, varme og sentimentalitet, glede og humør. Her er kjærlighet og kampvilje, østkantspråklig ordbevissthet, og tablåer som forteller mer enn det som synes i bildet, skriver anmelderen.

Johannes Joner er tildelt flere farsetydelige karikerte rollefigurer, som han med farsetydelig karikert mimikk gjør det meste ut av, og Nasrin Khusrawi, Siw Anita Andersen og Kari-Ann Grønsund framstiller grepa kvinnfolk, med egne fotballskjerf og kjeftamentet i orden. Unni Wilhelmsen bidrar med flere inderlige musikalske øyeblikk, og Dagny Drage Kleivas gårdsløkke-scenografi viser oss Vålerenga på sitt aller mest nabolags-idylliske, skriver Dagbladet.

 Med: Finn Schau, Benjamin Helstad, Mads Henning Jørgensen, Kari-Ann Grønsund, Johannes Joner, m.fl.

Dette innlegget er allerede blitt lest.6507.ganger

Legg inn en kommentar