Arkitekturpris til Nedregate 5-7

PRISBELØNT: Arkitektfirmaet Space Group vant Oslo Bys Arkitekturpris onsdag for rehabiliteringen av den gamle tekstilfabrikken i Nedregate 5-7 på Grünerløkka..

PRISBELØNT: Space Group Arkitekter AS, Sundt & Thomassen AS og Signal Mediahus ANS vant Oslo Bys Arkitekturpris onsdag for rehabiliteringen av den gamle tekstilfabrikken i Nedregate 5-7 på Grünerløkka.. (Foto: Ivan Brodøy)

Oslo bys arkitekturpris, en hederspris som gis til byggverk som bidrar til å heve, utvikle og fornye estetiske kvaliteter, gikk til Space Group Arkitekter AS, Sundt & Thomassen AS og Signal Mediahus ANS onsdag for rehabiliteringen av den gamle tekstilfabrikken i Nedregate 5-7 på Grünerløkka, skriver NRK Østlandssendingen. Prisen ble delt ut av ordfører Fabian Stang i Oslo rådhus klokken 12.00 onsdag.

– Jeg tenker at dette er et signal fra politikerne og juryen om at man har en bevissthet rundt vern og vekst i byen, og at det er viktig å beholde denne type funksjon i indre by. Det er kanskje ikke alle som er kjent med dette prosjektet i Nedre gate, men det har samtidig blitt et møtested i byen, sier partner i Space Group, Gro Bonesmo.

Dette er juryens begrunnelse:

I god dialog med vernemyndighetene har den saneringstruede tekstilfabrikken fra 1890-tallet blitt videreutviklet og fått nytt liv med et bredt spektrum av kulturaktiviteter. Prosjektet viser nytenkning i bevaringsspørsmålet og arkitektoniske og bygningstekniske løsninger. På en varsom og forbilledlig måte knyttes verdifulle bånd mellom fortid og nåtid, for fremtiden.

Kvartalet består av to bygninger som er adskilt av en gangvei. Hovedbygningen sør for gangveien inneholder utstillingslokaler og mediahus for filmproduksjon, animasjon, lyddesign og distribusjon. Bygningen nord for gangveien har kontorlokaler, kafé og kulturbarnehage. Av årets 22 kandidater ble tre byggverk plukket ut til å delta i finalen: Nedre gate 5-7, Enebolig Sømme og Tjuvholmen Icon Complex.

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.1419.ganger

Legg inn en kommentar