Black Box-våren starter allerede i januar, med «Spirit»..

RADIKAL TEATEROPPLEVELSE:

RADIKAL TEATEROPPLEVELSE: Teaterduoen Florentina Holzinger og Vincent Riebeek er først ut i vårsesongen på Black Box Teater med en radikal og kontroversiell teateropplevelse, forestillingen «Spirit», som vises allerede fredag og lørdag denne helga.. (Foto: Phile Deprez)

En radikal teateropplevelse: Yoga, poplåter, tarotkort, psykomagi..

«Hvis du har kranglet med moren din, bør du for eksempel male et maleri av henne med menstruasjonsblodet ditt. Og deretter sende det til henne.»

Det sier Florentina Holzinger, som med sin partner Vincent Riebeek er først ut på Black Box Teater denne vårsesongen allerede denne helga, fredag og lørdag klokka 19.00, med det teatret i forhåndsomtalen kaller en popsirkusaktig forestilling, med tittelen «Spirit».

Generøsitet

De to unge kunsterne har allerede rukket å hanke inn priser for sine kontroversielle forestillinger og har jobbet med kunstnere som Ann Liv Young og Deborah Hay. Duoen Riebeek og Holzinger hevder de er ledet av en kraftfull følelse av generøsitet: de er generøse i sin kjærlighet til hverandre, og generøse i sin kjærlighet til publikum, forteller teatret i forhåndsomtalen.
I forestillingen «Spirit» presenterer de to en slags ode til det åndelige, samtidig som de ønsker å gi publikum en radikal teateropplevelse. Med stor lidenskap tar de oss med på en oppdagelsesreise som sveiper innom yoga, poplåter, tarotkort og «psykomagi».

Fint å se på

Dette resulterer i at de stadig befinner seg i området mellom «noe du absolutt ikke ønsker å se» og «noe som er fint å se på». Forestillingen «Spirit» henter altså inspirasjon fra det åndelige i begrepets videste forstand. De er for eksempel ekstremt interessert i «psykomagi» som er basert på troen om at underbevisstheten vår tolker symbolske handlinger som fakta. En symbolsk handling kan dermed løse enkelte typer konflikter. «Hvis du har kranglet med moren din, bør du for eksempel male et maleri av henne med menstruasjonsblodet ditt. Og deretter sende det til henne. Den type ting. Men vi tar det ikke alt for alvorlig. Spirit er rett og slett bare en god tittel,» sier Florentina, ifølge Black Box-teatrets nettsider.

Tester ut grensene

Florentina og Vincent ønsker å være generøse overfor sitt publikum ved å prøve ut ting på scenen som de på forhånd ikke vet utfallet av. De liker å teste ut grensene for hvor ekstreme de kan være, men det er aldri deres intensjon å sjokkere publikum. Fremfor alt er de opptatt av å være ærlige på scenen, ved å utforske ting de ikke helt forstår selv, fremgår det av forhåndsomtalen.
Musikk er også viktig, heter det. Vincent hører stort sett på korte, små musikk-kutt dagen lang, og derfor forsøker de å få til den samme narrative tilnærmingen i forestillingene sine. Korte scener og raske kutt. Alt dette er ment å resultere i et slags popsirkus med lys, musikk og tiltalende bilder.

Dette innlegget er allerede blitt lest.3929.ganger

Legg inn en kommentar