Fossrevyen med «Fjellet finnes» på National-theatrets hovedscene..

SKOLEREVYINVASJON: Fossrevyen inntok Malersalen på Nationaltheatret i går i forberedelsene til oppsetningen av årets revyvinner blant Oslo-skolene. I kveld, torsdag, er det skolerevy på Nationaltheatrets hovedscene..! (Foto: Rolf Øhman)

SKOLEREVYINVASJON: Fossrevyen inntok Malersalen på Nationaltheatret torsdag i forberedelsene til oppsetningen av årets revyvinner blant Oslo-skolene. I går kveld, torsdag, var det skolerevy på Nationaltheatrets hovedscene..! (Foto: Rolf Øhman)

«Har fått satt spor i Fossrevyens historie»..

Malersalen er blitt forvandlet til øvingslokale for ungdommene som om få timer skal spille to forestillinger av det som er blitt utropt som Årets revy blant Osloskolene, på hovedscenen på Nationaltheatret.

Peanøtter og matbokser i skuespillerfoajeen og på scenestolene. 80 ungdommer fra Foss videregående skole skiller seg fra det vanlige inventaret på det prestisjetunge teateret, skriver osloby.no.

For to uker siden ble Fossrevyen kåret til årets beste av Oslobys anmeldere under Revykavalkaden. Premien er å få sette opp revyen på selveste Nationaltheatret.
— Det er helt uvirkelig å gå på scenen her, det er så veldig mange plasser i salen. Vi føler oss privilegert som får være her, det er en gave, sier Egil Andreas Skurdal, som også ble kåret som årets mannlige skuespiller under kavalkaden.

Overveldende

Nå er det ikke lenger 150 plasser i salen som på Foss, men 750. På én kveld skal 1500 personer se revyen, omtrent like mange som har sett den gjennom hele visningsperioden.
— Det kommer til å bli overveldende. Jeg føler meg så liten her på Nationaltheatret, dette er stort. Dette blir en utrolig flott avslutning. Jeg synes vi virkelig har fått satt spor i Fossrevyens historie, sier Johanna Scheie Orellana, en av revyens fire sjefer.
— Vi har fått «alternativ opplæring», og har fått utsatt noen tentamener. Heldigvis har vi påskeferie som vi kan bruke på å hente oss inn, sier hun.

Eget band og kor

Det er fjerde gangen Nationaltheatret setter opp «årets revy». I år er ekstra spesielt, ettersom Foss har med seg både eget band og kor.
— Det at de er så mange gjør at de setter enda mer preg på teateret. De blir et dominerende innslag og det er veldig spennende å ha dem her, sier Kirsti Ellefsen, kommunikasjonsrådgiver ved Nationaltheatret.

Fossrevyen har 48 timer på å tilpasse revyen til en helt ny scene, og onsdag var første gangen alle var samlet sammen her til noen intensive øvingstimer.

Vant til dårlig tid

— Vi er vant til at man alltid har litt for dårlig tid. Å gå hjem klokken fire er vi ikke akkurat vant til, sier Simen Formo Hay, en av revyens instruktører.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1184.ganger

Legg inn en kommentar