«Hoods» på Black Box Teater: Et rom fylt av kropper

BLACK BOX: Et rom fylt av kropper. En forestilling

BLACK BOX: Et rom fylt av kropper. En forestilling i grenselandet mellom forestilling og installasjon. Hoods har premiere på Black Box Teater i dag, onsdag.. (Foto: Signe Becker)

Forestillingen Hoods, med premiere på utsolgt hus på Black Box Teater i dag, onsdag,  befinner seg i grenselandet mellom forestilling og installasjon. Ved ankomst mottar publikum hver sin drakt som tas utenpå egne klær.

De ledes inn i scenerommet, som er fylt av kropper, lys og lyd i bevegelse. Til hver forestilling er det bare plass til 25 publikummere. Vel inne kan publikum gå fritt rundt, og selv oppsøke ulike koreografiske, scenografiske og lydlige forløp, heter det i forhåndsomtalen.

Prisbelønt

Signe Becker, Ingri Fiksdal og Ingvild Langgård som vant Natt&Dags Oslopris for årets scenekunst 2012 med forestillingen Night Tripper står også for Hoods. Ingri Fiksdal er danser og koreograf.
Tidligere produksjoner som The Orchard Ballads, Night Tripper og Band har alle hatt premiere på Black Box Teater og arbeidene har turnert i Norge og internasjonalt til spillesteder som MDT, Kampnagel, Brüt-kunstlerhaus og Armory Show i New York.

Teater, performance

Signe Becker er scenograf og kunstner og arbeidene hennes omfatter teater, performance, danseproduksjoner og egne kunst-prosjekter. Siden 2006 har Becker vært fast scenograf for Verk Produksjoner, hvor to av produksjonene har vunnet Heddaprisen for Årets forestilling.
I 2013 var Becker nominert til Heddaprisen for årets scenografi for Stalker og Build Me A Mountain. Hoods vises også på Oslo Internasjonale Teaterfestival torsdag 20. mars.

Dette innlegget er allerede blitt lest.3105.ganger

Legg inn en kommentar