Krisetrilogi på Black Box Teater: Still in Silence..

AKSJON: Hvis du ikke er sinna følger du ikke med, er poenget i Black Box Teaters foreestilinger denne helga og kommende uke, av annen del av det som kalles en krisetriologi. Still in Silence er skapt av duoen

AKSJON: Hvis du ikke er sinna følger du ikke med, er poenget i Black Box Teaters forestilinger denne helga og kommende uke, av annen del av det som kalles en krisetriologi. Still in Silence heter forestillingen som er skapt av duoen Ossavy og Kolbenstvedt..

«Hvis du ikke er sinna følger du ikke med..»

«Sprøytemiddelet DDT ble i sin tid aldri testet for sine hormonforstyrrende virkninger, ganske enkelt fordi man først flere tiår senere vet at stoffet har slike effekter.
Ingen fant på å undersøke om stoffet ville gjøre rovfuglenes egg så tynne i skallet at de gikk i stykker.
Millioner av fugleegg skulle ødelegges på den måten og kvitringen forstumme i store landområder på jorden før noen fattet mistanke om en mulig sammenheng.”

Det skriver journalist og forfatter Niels Christian Geelmuyden i boka ”Sannheten på bordet” fra 2013. Denne helga og utover i uka viser Black Box Teater forestillingen Still in Silence, av Ossavy & Kolbenstvedt, hvor de i forhåndsomtalen henviser til Geelmuydens bok.

Depresjon, meditasjon og aksjon

Forestillingen er nummer tre i det teatret kaller en krisetriologi, der Se vises som en åpen lesning i Dramatikkens Hus 1.mars i år, og handler om depresjon, Bios, vist på Black Box i oktober 2013, handler om meditasjon, og Still in Silence, handler om aksjon.
— Som research til prosjektet Bios intervjuet vi biolog og varsler Baard Johannessen om biedøden, Colony Collapse Disorder, heter det i forhåndsomtalen.

— Det vi trodde var en fortelling om bier, viser seg å være en fortelling om verden og vår måte å leve på, om vårt forhold til naturen, om makt og demokrati, om grådighet og unnfallenhet, om forvirring og raseri, heter det.

Alt er dødt

— Vi følger etter kaninen ned i hullet. Den viser oss en åker. Ikke ett insekt så langt øyet kan se. Alt er dødt. Unntatt  kornet.  Et fugleskremsel holder opp en plakat hvor det står: CORPOCRACY.

— Vi prøver å finne en rød tråd. Vi nøster, men tråden deler seg. Blir flere. Vi ender opp i en labyrint. Vi finner ikke veien ut. Vi forsøker å fly for å få overblikk. Vingene blir  brent. Voksen smelter i solen. Vi kjenner oss svimle.  Et fly passerer oss høyt der oppe. Et banner henger etter halen. Vi leser, hurtig, i det vi tror vi faller: IF YOU ARE NOT ANGRY YOU ARE NOT PAYING ATTENTION!

Still in Silence vant ett av Dramatikerforbundets ytringsfrihetsstipend i forbindelse med forbundets 75 årsjubileum og grunnlovsjubileet 2014.

Dette innlegget er allerede blitt lest.4223.ganger

Legg inn en kommentar