Nå blir det kino på østkanten


DAGEN FØR DAGEN FØR DAGEN: Fredag åpner nye Ringen kino i Sanner- gata/ Vogts- gate. To dager før hersker kaos.(Fotos: Bjørn Bratten) 

 

Fredag åpner Nye Ringen Kino..

Det begynner å bli noen år siden tidligere kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen nærmest slettet østkanten fra Oslos kinokart ved i én sveip å legge ned kinoene Parkteatret, Ringen, (på Carl Berner, Ica i dag) og Jarlen, på Galgeberg.

Oslos nye kinodirektør, Geir Bergkastet, er ikke like negativ til filmlivet øst for elva.
– Allerede i september starter vi lanserings- og markedsarbeidet for Oslos nyeste kino, på den gamle Ringnes-tomta, på hjørnet mellom Sannergata og Vogtsgate, fortalte Bergkastet til Østkantliv i september, men det tok sin tid.

NYE RINGEN: Østkantkinoen Ringen, som ble nedlagt på Carl Berners plass for atskillige år siden, oppstår i krysset Vogtsgate/Sannergata fredag.. (Foto: Bjørn Bratten)

NYE RINGEN: Østkantkinoen Ringen, som ble nedlagt på Carl Berners plass for atskillige år siden, gjenoppstår i krysset Vogtsgate/Sannergata fredag.. (Foto: Bjørn Bratten)

68 gratisbilletter

Når vi nå snakker november begynner det å nærme seg: Fredag 21.november, altså fredag førstkommende, er det klart for åpning av den nye kinoen. Det er snakk om en kino med seks saler og til sammen 940 seter, og navnet, som er bestemt etter en navnekonkurranse med 1400 deltakere, blir Ringen, altså et godt, gammelt kinonavn på østkanten.
På åpningskvelden på denne Norges første heldigitaliserte kino blir det 68 gratisbilletter til de første 68 i køen til den franske Cannes-vinneren Klassen, det blir 3D-åpning, men først på lørdag, av en tredimensjonal film basert på Jules Vernes Reisen til jordas indre, det blir Norges-premiere på Oliver Stones W, om avtroppende USA-president Bush.. 

Hemmelig førpremiere

Så blir det norsk med Trygve Allister Diesens Red, en hemmelig førpremiere fredag på noe som er både skummelt og blodig og actionfylt og morsomt, slik alle fjortisene ønsker det, og dertil ikke mindre enn ni visninger, men først på lørdag, av barnefilmen Madagaskar 2.
Ellers av repertoaret: Ridley Scotts nye Body Lies med Leonardo diCaprio og Russel Crowe, britiske Ken Loach’ siste «It’s a free World», og franske Vel møtt, Sagan, om Francoise Sagan, som skrev den skandaleombruste romanen den gang for lenge siden: Vel møtt, vemod..

..bb

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.4702.ganger

Legg inn en kommentar