Skulle kjøre livløs kamerat til legevakta – ble stanset etter massiv politijakt

Den 18 år game sjåføren risikerer en omfattende tiltale..

(Publisert søndag 24.januar 2016 kl. 12.12, sist oppdatert tirsdag 26.januar kl. 15.40)

De fire tenåringene som ble stanset etter en massiv politijakt på Grünerløkka natt til søndag med en tilsynelatende livløs 16-åring i bagasjerommet, og deretter siktet for kinapping, har forklart at de ikke fikk kontakt med 16-åringen.
– Dermed kastet de ham i bilen for å få ham til legevakt, sier John Roger Lund, stasjonssjef på Stovner politistasjon.

Siden det var seks personer i bilen, la kameratene 16-åringen i bagasjerommet på stasjonsvognen. Allerede søndag ettermiddag kunne politiet melde at 16-åringen var på bedringens vei, og at han ser ut til å ha sluppet fra episoden uten varige men. Alle de siktede ble løslatt etter avhør søndag kveld.

Svak puls og pust

Politiet fant den tilsynelatende livløse gutten med svak puls og pust i bagasjerommet på en stasjonsvogn etter en biljakt som sluttet nederst i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka natt til søndag. Fire av tenåringsguttene ble siktet etter biljakten. En 14-åring ble overlatt til barnevernet.

Nå som politiet vet hvorfor 16-åringen befant seg livløs i bagasjerommet, er saken overført til trafikketterforskningsavsnittet som skal fokusere på bruddene i veitrafikkloven.

– Sjåføren er siktet for kjøring i påvirket tilstand, han stoppet ikke da politiet ba ham stoppe, kjørte på rødt lys og hadde heller ikke førerkort, sier Eric Lindset, politiadvokat i trafikketterforskningsavsnittet, til osloby.

Dette betyr at den 18 år gamle sjåføren risikerer en lang tiltale. Hvorvidt de tre andre risikerer tiltale, er ennå ikke klart.

Dette innlegget er allerede blitt lest.4013.ganger

Legg inn en kommentar