Oppdatert: Østkantlivs To bønder i byen gir seks krepsehaler til Tasty Thai i Sannergata

TASTY: Seks scampihaler (tilsvarende terningkast seks!) gir våre to Bønder i byen i karakter til maten på Tasty Thai på hjørnet Toftes gate/Sannergata, dit Thai-folket i hovedstaden går når de skal smake et måltid som minner om hjemlandets egne smaksbomber. Det sentrale og altoverskyggende elementet i våre to smaksdommeres valg er den vidunderlige, tradisjonelle thai-suppa, Tom Yam Goong, med scampi, chili, rotfrukten galangal, limesaft, tomater og sopp – og kokosmelk. Herlig.. (Foto: Taralf)

TASTY: Seks scampihaler (tilsvarende terningkast seks!) gir våre to Bønder i byen i karakter til maten på Tasty Thai på hjørnet Toftes gate/Sannergata, dit Thai-folket i hovedstaden går når de skal smake et måltid som minner om hjemlandets egne smaksbomber. Det sentrale og altoverskyggende elementet i våre to smaksdommeres valg er den vidunderlige, tradisjonelle thai-suppa, Tom Yam Goong, med scampi, chili, rotfrukten galangal, limesaft, tomater og sopp – og kokosmelk. Herlig. Tasty Thai gjenåpnes etter oppussing 31. juli 2017.. (Foto: Taralf)

Seks krepsehaler, tilsvarende terningkast seks, til Øst(kant)ens bortgjemte perle..

Tasty Thai Restaurant
Sannergata 7, krysset Toftes gate

(Publisert mandag 16.mars 2015, sist oppdatert tirsdag 25.juli 2017 kl. 08.18)

Taralf, vår gamle restaurantspalte-kjenning fra Enebakk, er tilbake i byen på oppdrag fra redaktøren for å besøke østkantens kulinariske perler, og Taralfs førstevalg etter flere års fravær i spaltene her på Østkantlivs-bloggen er den ny-etablerte Thai-restauranten i krysset Sannergata-Toftes gate. Valget er ikke helt tilfeldig, og krever en historisk forklaring:

Taralfs partner fra tidligere restaurantspalte-rapporter her på bloggen, Alida, vandret over til andre jaktmarker våren 2013. Siden den gang har tiden gått for Taralf i en begivenhetsløs syklus mellom pløying og harving og snømåking osv. på det lille godset i Enebakk. Så ville skjebnen at den gamle hederskar, og matskribent, på et helt tilfeldig vis, men likevel ikke helt uten en viss sammenheng med en av rapportene fra Taralf, hos Rungnapa på Nesodden, (der datteren nettopp hadde vært på besøk i hjemlandet Thailand), skulle havne i armene på en annen av østens kvinner, med det velsmakende navnet Eple, Apple på engelsk, eller altså Pon, som det heter på Thai. For sånne navn har de der.

Hjemlandets retter

Etter noen måneders bekjentskap fant de to sammen på denne østens perle i Sannergata, nemlig Tasty Thai, som på alle måter lever opp til navnet, altså tasty, eller smakfullt, på norsk. Taralfs kjære Eple kunne fortelle at dette var stedet der Thai-folket i hovedstaden går når de skal spise hjemlandets retter (om den nye Thai-restauranten på Tøyen Torg, Melt Thai Kitchen, når opp til kravene, gjenstår å se. Det kommer vi tilbake til..)

Ris eller ros? Legg inn din kommentar i kommentarfeltet nederst i denne saken..

Tasty Thai, (eller tetti-thai, som thai-folket kaller det fordi de har en tendens til å droppe s’er i alle ord når de (S’ene, altså) opptrer sammen med konsonanter som m og t og k osv.,) – har ikke noen spesiell idyllisk beliggenhet, der det nokså ubemerket har plassert seg i krysset mellom Sannergata og Toftes gate, et høl av et eksoshelvete, sant å si.

TASTY: Seks krepsehaler til maten, ingen til miljø. Men maten oppveier alt på Tasty Thai i krysset Sannergata og Vogts gate på Grünerløkka. Og etter maten kan man gå på Ringen kino rett over krysset. Hvis man ikke har forspist seg på alle de vidunderlige rettene hos Thai-folket over gaten.. (Foto: Bjørn Bratten)

TASTY: Seks krepsehaler til maten, ingen til miljø. Men maten oppveier alt på Tasty Thai i krysset Sannergata og Toftes gate på Grünerløkka. Og etter maten kan man gå på Ringen kino rett over krysset. Hvis man ikke har forspist seg på alle de vidunderlige rettene hos Thai-folket over gaten.. (Foto: Taralf)

Smaksbombene kommer tett

Men rett på skrå over krysset ligger Ringen kino. Et middagsbesøk foran kveldens kinotur vil ikke være av veien. Men kjøkkenet stenger en halv time før restauranten, klokka halv ti, og her serveres ikke alkohol, så det er jo ikke et sted for seine kveldsmåltider i sus og dus. Men maten veier opp for alt man måtte mangle av komfort og drikketilbud. Taralf, som ikke har noen lang fartstid i eksotiske matretter, (skjønt hans tidligere partner, Alida, hadde en bakgrunn som uteseiler i den norske handelsflåten, – for lenge, lenge siden), lot Eple ta for seg av spisekartet og fulgte hennes anvisninger til punkt og prikke.

For i Thailand kommer smaksbombene tett i tett, og ikke ordnet etter våre fantasiløse tradisjoner med forrett, hovedrett og etterrett. Nei, her stables alle godsakene litt hulter til bulter, risen plaseres så på den tallerkenen det skal spises fra, og så er det bare å laste inn.

Hjertenskjær

Sentralt i det batteriet som Taralfs hjertenskjær, Eple, hadde stilt opp var en vidunderlig velsmakende tradisjonell Thaisuppe, kalt Tom Yam Goong med svære scampi svømmende (i overført betydning vel å merke) rundt i en suppe bygd på kokosmelk, – men man kan også velge østerssaus, – med limeblader, chili, limesaft, biter av rotfrukten galangal, tomater, og sopp, som var de eneste som stakk hodene opp av suppa, som var merket med bilde av en chili på menyen, det betyr at retten er ekstra sterkt krydret.

Men Taralf lot seg ikke merke med noe, og slukket tørsten grådig med vann. På den ene siden av den svære suppeterrinen sto en tallerken med en wok-rett kalt Phad Nam Man Hoi, der man kunne velge mellom biff-biter, kylling, eller scampi, overstrødd med de lekreste ingredienser. Vi valgte biff, dandert med brokkolibiter, hvitløk, løk, og sopp. Lekkert. Nærmest suppeterrinen på den andre siden sto først et fat med thai-fiskekaker, med en fiskedeig blandet med egg, rød karri, lange bønner, med chilisaus og peanøtter, og en smakssaus dertil, hvor man kunne dyppe fiskebitene.

Dernest en thai-salat, skikkelig spicy, kalt Som Tam Thai, merket med en chili på menyen, med oppskårne kålstrimler, gulrotstrimler og diverse. Friskt og spicy. Et stykke ut i måltidet kom ytterligere en rett på bordet med scampi og sopp og allehånde velsmakende frukter, men da var Taralf forlengst sprekkmett, og Eple forsåvidt, også. Skjønt hun hadde merket av flere retter på menyen som hun gjerne ville prøve, men det får bli nette gang, som hun sa. Uten s.

PS: Siden Taralf aldri har vært noen terningkaster, og Østkantlivs nye karaktersystem med hjerter i rødt og gull er litt vel sukkersøtt, eller femi, som han ville sagt, for hans smak, lander vi, altså Taralf og Eple, på seks scampihaler. For måltidet. Ingen haler til miljøet, det får man ta som det er. Ikke noe problem, mente Taralf.

..To bønder i byen, ved Taralf og Eple

Oppdatert: Tasty Thai gjenåpnes etter oppussing 31. juli 2017

Flere restaurantspalter: Kampen Bistro, Wasabi Sushi Bar, Tøyen Torg, Rungnapa Pub & Restaurant, Nesodden, Galleri Smia, Vålerenga, Asylet, Grønland, Lyst på Tøyen, Karama Restaurant, Grønland, Darbar Restaurant, Enerhaugen, Café Mogador, Toftes gate, Sound of Mu, Markveien, Fred Restaurant og Café, Normannsgata

Dette innlegget er allerede blitt lest.65943.ganger

Legg inn en kommentar