Restaurantspalten på Mogador Café: To bønder i byen

MOGADOR: God mat, mye rør og sparsom belysning på Mogador Café.. (Fotos: Alida og Taralf)

MOGADOR: God mat, mye rør og sparsom belysning på Mogador Café.. (Fotos: Alida og Taralf)

God mat og mye rør på Mogador

Café Mogador 
Toftes gate 41

Alida var som vanlig mild i blikket da hun fikk sin passe kalde velkomstpils – denne gangen etter en hyggelig snøsmeltingsspasertur gjennom Botanisk hage på Tøyen. Hun lot seg noe tvilende medbringe til Mogador Café, som etter sigende skulle være noe av det mest arabiske av spisesteder nord for Svinesund. Taralf ville sjekke om det var sant at maten både var god og billig.

Etter et siste tohundremeter hinder gjennom Sofienbergparken (stort sett vanngraver som minst holder internasjonale mål) hadde Alida og Taralf tatt seg inn i det eksotiske lokalet der Sofienbergparken grenser opp til Helgesens gate og Toftes gate. Alida var mest opptatt av å få et sted å sitte, og det var et lite bord ledig i et hjørne. Der satt vi.
– Her er det jammen mye folk, sa Alida, og så sa hun ikke mer før hun fikk øl.

Falt pladask

Siden det fortsatt var litt dagslys igjen ute i Helgesens gate, hadde ikke verten behov for å belaste Oslo Energi nevneverdig med å belyse lokalene, men vi klarte godt å lese menyen. Alida falt pladask for marinert lammekjøtt mens Taralf ville forsøke seg på tapas.

Vi skal ikke gjøre noe nummer av at vi kanskje kunne fått maten noe raskere, og at serveringspersonalet slett ikke svermet servilt rundt bordet vårt. Vi observerte med jevne mellomrom at det kom matporsjoner ut fra kjøkkenet til de andre gjestene, slik at vi skjønte at det var approbabel aktivitet der inne. Vi holdt motet oppe.

LAMPE: Veldig fin mosaikklampe i taket..

LAMPE: Veldig fin mosaikklampe i taket..

Arabiske detaljer

I mellomtiden brukte vi øynene våre på å studere lokalitetene. Det var mye arabiske detaljer både her og der, og veldig flott mosaikklampe i taket, men det er tydelig at eieren gjerne ville vise at her var det ikke noe å si på ventilasjonsanlegget. Det var dimensjonert til å klare brasene i Den Mauriske Hall før Lex Høybråten. Dessuten tittet vi litt på solnedgangsutsikten ut mot Helgesens gate hvor det var et pastellblått hus som hadde hentet blåfarge fra Kos eller Kreta og et gammelrosa som var mer nordisk. Vi hadde det riktig hyggelig.

Da maten kom, ble vi storligen fornøyde. Alida fikk sine marinerte kjøttbiter med ris og diverse garnityr. Noe krevet mer botanisk kunnskap for å få rubrisert enn det en kan erverve seg ved å spasere gjennom Botanisk hage, men vi var sikre på at det grønne inneholdt mye antioksidanter.

Masse asjetter

Taralf hadde som sagt pådratt seg en masse asjetter med forskjellig slags eksotisk mat i, og han spiste seg god og mett enda han i grunnen er på slankern. Alida fikk vite at det var afghansk og marokkansk mat vi fikk, og for Alida og andre som har hereditær flyskrekk er det jo fint at folk fra Enebakk eller Gjerdrum kan oppleve slike eksotiske måltider uten å måtte dra til Afghanistan og Marokko. Ikke var det sterkt krydret heller. Mogador var et hyggelig og Visakortvennlig sted som vi trygt anbefaler andre bønder i byen.

Vi glemte å bestille spesialiteten couscous, men det får vi heller ta en annen gang.

Bedømmelse:
Service: kjerringkast 1,2 meter
Mat: kjerringkast 1,5 meter
Mat for penga: dobbelt kjerringkast med helskru

..Alida og Taralf

Dette innlegget er allerede blitt lest.10268.ganger

Legg inn en kommentar