Stjerne-koreograf til Dansens Hus

STERKT: Sterkt møte med den britiske stjernekoreografen i dag, i morgen og onsdag på Dansens Hus..

STERKT: Sterkt møte med den britiske stjernekoreografen Lloyd Newson denne uka på Dansens Hus..

Sterkt om menns sex og kjærlighets-møter..

Mandag, tirsdag og onsdag denne uka inviterte Dansens Hus til en eksklusiv forhåndsvisning av forestillingen «John» med legendariske DV8 Physical Theater og den britiske stjernekoreografen Lloyd Newson, som i dag har nærmest kultstatus i ballettens verden.

Dansens Hus samproduserer for første gang internasjonalt, og forestillingen er bare vist på Dansens Hus i Stockholm før Oslos publikum nå får denne unike muligheten, heter det i forhåndsomtalen.
Forestillingen har verdenspremiere i Wien 4. august., og skal spille et førtitalls forestillinger i London. 

Dybdeintervjuer

Som forarbeid til forestillingen har Lloyd Newson dybdeintervjuet over femti menn om deres liv, historie og relasjoner. Han har vært i kontakt med en rekke mannsgrupper, organisasjoner og nettverk.
Sterke og personlige fortellinger om kjærlighet, sex, møter, utfordringer og livet danner grunnlaget for forestillingen. Samtalene og spørsmålene har gått i dybden av den enkeltes liv, og gir innblikk i verdener som er ukjente for mange. 

Kontroversiell

DV8 og Lloyd Newson gjestet Dansens Hus i mai 2012, og gjorde stor furore med den kontroversielle og politiske danseteaterforestillingen «Can We Talk About This?», som drøftet ytringsfrihet og forutsetningene for meningsutveksling på en konfronterende og for mange svært provoserende måte.

Britiske DV8 Physical Theatre og deres grunnlegger Lloyd Newson har i dag nærmest kultstatus over store deler av verden. I snart tretti år har de turnert hele verden med sine forestillinger. De har også produsert flere prisbelønte filmer. Forestillingene og filmene har det til felles at de utfordrer oppfatningen av hva dans kan eller bør være og beveger seg uanstrengt mellom dans, tekst, teater og film. 

Verdensnavn

Lloyd Newson, som opprinnelig er fra Australia, er et verdensnavn og har med sitt kompromissløse arbeid hatt stor innflytelse på samtidsdansen, men også på teateret. Hans arbeid kjennetegnes ofte av et stort sosialt engagement og engasjerte analyser av omverdenen, ofte i et homofilt perspektiv.

Studier i psykologi og sosiologi har også vært av stor betydning for hans kunstnerskap. Han grunnla DV8 i 1986, og kompaniet har siden vært et ledende navn innen danseteater med en rekke priser og utmerkelser bak seg.
Lloyd Newson ble nylig utnevnt av Critcs Circle til en av Storbritanias hundre mest innflytelsesrike kunstnere de siste hundre årene.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1976.ganger

Legg inn en kommentar