Strålende Sult-anmeldelser

SULT: Anders T. Andersen spiller hovedpersonen i Hamsun-dramaet på Torshovteatret.. (Foto: Gisle Bjørneby)

GENIAL SULT: Anders T. Andersen spiller hovedpersonen i Hamsun-dramaet på Torshovteatret.. (Foto: Gisle Bjørneby)

 

”Man blir sulten på mer”

”Oppsetningen er moderne i sitt uttrykk, stramt og formfullendt spilt og regissert. Sult er blitt teater som treffer umiddelbart. Man blir sulten på mer.” 

Det skriver Aftenpostens teateranmelder Elisabeth Rygg i sin omtale av helgens premiere på Hamsuns Sult på Torshovteatret.

– Den abstrake regi-innpakningen kler forfatterens gjenombruddsroman. Sult er blitt kresent kvalitetsteater, skriver Rygg under tittelen ”Intens og kraftig Sult”, og i stikktittelen: 

”En dirrende stemning av indre og ytre uro hviler over Torshovteatrets scenerom”.

Og videre: ”Jorinde Dröses (regissøren, red.anm) versjon er også mangfoldig: en moderne og stram fortelling, delirisk og intens.” 

”Gnist av geni” 

Under tittelen ”Sultens sterke stemmer” skriver Dagbladets Inger Merete Hobbelstad i gårdsdagens Sultanmeldelse om en forestilling ”med glimt av geni”: 

– På en scene som snart blir tilrotet av vann, papirstrimler og krittstreker klarer Dröse å skape scener som er både intime og ekstremt teatrale. Flere ganger… var det gnist av geni over denne versjonen av Sult. 

”Fett”

– Dröses tilnærming til teaterspråket innebærer at illusjoner brytes og at publikum blir bevisste på selve formen. Iblant blir benpipenes bønn overdøvet av regigrepet.. 

– Men Dröse er en visjonær og sterk registemme,.. og dette var på den tid jeg gikk omkring i Kristiania og tenkte det var fett, skriver Dagbladets anmelder..

..bb

Dette innlegget er allerede blitt lest.140274.ganger

Legg inn en kommentar