Bydelsutvalget: Skjenking til klokka 03.00 på The Töyen..

KULTURSCENE: DAan Nordhagen og Kenneth Simonsen vil lage kulturscene på Tøyen Torg. Men da må de ha åpent til klokka 03.00 om natta, mener de. Nå har de fått ja fra bydelsutvalget.. (Faksimile Aftenposten)

KULTURSCENE: Dan Nordhagen og Kenneth Simonsen vil lage kulturscene på Tøyen Torg. Men da må de ha åpent til klokka 03.00 om natta, mener de. Nå har de fått ja fra bydelsutvalget.. (Faksimile Aftenposten)

Et bydelsutvalgsmøte i Bydel Gamle Oslo har, mot Rødts to stemmer, vedtatt utvidet åpnings- og skjenketid inntil klokka 03.00 for den nye kultur- og konsertscenen på Tøyen, som skal kalles The Töyen.

Enerhaugen Kulturscene, som skal drive stedet, har i lengre tid søkt om skjenkebevilgning til det nye konsertsted på Tøyen, som vil ligge i fotgjengerundergangen inn mot nye Tøyen Torg, vis a vis Coop. Prosessen rundt behandlingen av søknaden har vært lang og søker har måttet skaffe til veie mye informasjon, bl.a. støymålinger og garantier fra eier Entra Eiendom om evt. nødvendige støyreduserende tiltak. I tillegg er det blitt utført lasermålinger av avstand til boligbebyggelse, skriver Venstre og Miljøpartiet De Grønne i en pressemelding.

Økt trygghet

I forkant av behandlingen av saken holdt representanter fra Tøyen Nedre Kampen Vel og naboinitiativet Tøyenkampanjen innlegg hvor de oppfordret bydelsutvalget til å innvilge den lange åpnings- og skjenketiden. De begrunnet dette med at et slikt sted vil generere mer liv i gatene i tillegg til at de pekte på viktigheten av å ha et voksent klientell som vil beveg seg i området på kvelds- og nattestid. De mente bl.a. stedet vil føre til økt trygghet for beboerne i området og bidra positivt i byutviklingen, heter det i pressemeldingen.

Matti Lucie Arentz, som er venstrerepresentant i bydelsutvalget, sier til Østkantliv at konsertlokalet ligger midt inne i bygningen, under Nav-kontoret og vil medføre minimalt med konsertlyd ut til beboerne på torget.

Støydempende materialer

Når det gjelder uteserveringen, i undergangen utenfor Coop, er det innvilget servering til klokka 22.00. Eieren av den blokka, Entra har forsikret om at de vil legge inn støydempende materialer i betongtaket over denne utserveringen om det skulle plage omgivelsene.

Enerhaugen Kulturscene, som står bak The Töyen, består av en sammenslutning av folk med erfaring fra bl.a. Øyafestivalen og utesteder som Blå, Revolver, Last Train, Crossroads, Bonanza og Garage.

Bydelsdirektøren har tidligere gått mot de seine åpningstidene på kulturscenen. Saken skal nå behandles i Næringsetaten før den endelig avgjøres i bystyret.

 

Les mer om Tøyen:

Vei i vellinga?
Skjønnhetskur på Tøyen
Mirakelet på Tøyen
Tøyen Torg i cyberspace
Vaktskifte på Tøyen Torg
Munch: Sommer på Tøyen
Ny giv for spøkelsessenter
Restaurantspalten: Lyst på Tøyen
Nettmøte på Lyst
Da Kampen ble Tøyen
Østkantens svar på Den Røde Plass
Klart for fem ukers fest
Det går så sagflisen spruter
Klart for hagefest
Ibrahim (8), Tøyen-lyriker
Joachim og Ibrahim er snart utlært?
Mads er VJ — ikke DJ
Her er sommerferiefest-programmet

Dette innlegget er allerede blitt lest.1662.ganger

2 comments for “Bydelsutvalget: Skjenking til klokka 03.00 på The Töyen..

 1. red
  24 mai 2013 at 09:58

  Hva mener du om skjenking til klokka 03.00 på den nye kulturscenen på Tøyen? Si din mening her..! Gjerne under fullt navn!

  • Jukka Kellman
   27 mai 2013 at 10:38

   Greit. Jeg drikker ikke mer én Irish Coffee i stort sett men syns det er bedre at folk har det koselig sammen når de drikker,ikke tvinges å drikke alene

Legg inn en kommentar