Byrådet vil forby bensin- og dieselbiler innenfor Ring 2. Klima-gærninger, sier Carl I. Hagen

MILJØBYRÅDEN: Vil ha pilotprosjekt i gang i løpet av to år for bensin- og dieselforbudet innenfor Ring 2..

MILJØBYRÅDEN: Guri Melby (V) vil ha pilotprosjekt i gang i løpet av to år for bensin- og dieselforbudet innenfor Ring 2..

Miljøbyråden vil starte pilotprosjekt innen to år..

Byrådet i Oslo vedtok denne uka en klimaplan som innebærer store endringer for befolkningen i hovedstaden om få år, skriver Dagens Næringsliv. I strategiplanen går byrådet inn for bruk av lav- eller nullutslippssoner i byen, der diesel- og bensinbiler ikke får slippe inn. Det kan være aktuelt å sperre av hele området innenfor Ring 2, opplyser samferdsels- og miljøbyråd Guri Melby (V).

– Da vil det være mulig å kjøre rundt for dem som ikke skal inn til Sentrum, sier Melby til Dagens Næringsliv. Hun trekker også fram områder i Groruddalen som aktuelle for et slikt forbud. Hun ønsker å innføre et pilotprosjekt innen to år. Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sier at det ikke er vedtatt hvordan dette skal settes ut i praksis. Det er for eksempel ikke avklart om det eventuelt skal opprettes permanente soner.

«Klekkelig avgift»

Firehjulsdrevne dieselbiler kan få kjøre innenfor sonene, mot betaling, foreslås det. – Man kan se for seg at du må betale en klekkelig avgift, sier Melby.

Frps førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen, kaller byrådet klimagærninger. Han må medgi at saken helt sikkert blir stemt gjennom, men selv er han svært skeptisk.
– Hvis målet er begrensning av CO2, så sier jeg automatisk nei. For meg har ikke CO2 noe med klima å gjøre. Hvis formålet er bedre byluft er jeg villig til å vurdere det, men hva koster det å redusere hvor mye? Vi må være realister også, sier Hagen.

Dette innlegget er allerede blitt lest.881.ganger

Legg inn en kommentar