Orkester-kostnadene nær doblet seg da Stordalen bygde konserthus i Malmø

I FARTA: Petter Stordalen er i farta. I sommer åpnet han konserthus, hotell og konferansesenter i Malmø til tre milliarder kroner. Nå vil han bygge det samme på Filipstad til 2,5 mrd.  Nå skriver Dagsavisen at orkesterets leieutgifter doblet seg i det nye konserthuset. Det skal ikke skje her, sier Oslo-Filharmonien.. (Foto: Skjermdump/Dagbladet)

I FARTA: Petter Stordalen er i farta. I sommer åpnet han konserthus, hotell og konferansesenter i Malmø til tre milliarder kroner. Nå vil han bygge det samme på Filipstad til 2,5 mrd. Nå skriver Dagsavisen at orkesterets leieutgifter doblet seg i det nye konserthuset i Malmø. Det skal ikke skje her, sier Oslo-Filharmonien.. (Foto: Skjermdump/Dagbladet)

Oslo-Filharmonien lover at Filipstad-prosjektet ikke vil koste det offentlige mer enn i dag..

(Publisert fredag 21.august 2015 kl.12.02)

Da hotelleier Petter Stordalen, som nå vil bygge konserthus på Filipstad for 2,5 milliarder kroner, bygde konserthus i Malmø, fikk orkesteret nær doblet kostnadene sine. Oslo-Filharmonien lover at gaven i Oslo ikke vil koste det offentlige mer enn i dag, skriver Dagsavisen i dag.

Betydelig husleieøkning

Malmö Live, konserthuset som Stordalen har bygd, tilbyr et bredt repertoar av konserter framover, og er også blitt hjemmet til Malmø Symfoni­orkester, som finansieres av kommunen. Men prosjektet er blitt mer kostnadskrevende enn man hadde regnet med:

Ifølge en gjennomgang Sydsvenska Dagbladet la fram i mai, hadde Malmø Symfoni­orkester kostnader på 103 millioner kroner årlig i sitt gamle konserthus. Neste år kommer utgiftene til å være oppe i 193 millioner kroner, nesten dobbelt så høye. Det er blant annet en betydelig husleieøkning som skal være årsaken til kostnadene. 

I vår refererte Sveriges Radio til tall fra kommunen som viste at kommunen fikk en kostnad på 22 millioner kroner etter at Malmø Symfoni­orkester fikk høyere husleie, skriver Dagsavisen.

Dette innlegget er allerede blitt lest.884.ganger

Legg inn en kommentar