Til sommeren kan du fiske laks og ørret i Akerselva

COMEBACK: Et solid comeback for laks- og ørretfiske i Akerselva til sommeren, varsler

COMEBACK: Et solid comeback for laks- og ørretfiske i Akerselva til sommeren, varsler fiskeforvalteren hos Fylkesmannen..

«Elvehølene midt i Oslo vrimler av fisk..»

Det er bare fem år siden 6000 liter klor tok knekken på nesten alt liv i Akerselva. Men allerede til sommeren kan du dra opp så mye laks og sjøørret som du klarer å lure på kroken. Laks, sjøørret og kreps har kommet tilbake raskere enn fryktet etter klorutslippet i 2011, skriver osloby. 

I de skyggefulle elvehølene midt i Oslo vrimler det av fisk, skriver nettstedet. Derfor har Miljødirektoratet nå, etter anbefaling fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus, sagt ja til fiske av både laks og sjøørret i Akerselva fra 1. juli til 30. september.
I fjor ble det tillatt å fiske ørret, men ikke laks – og bare i øvre del av Akerselva.

Unikt og eksotisk

– Det er unikt og eksotisk at man i Oslo kan gå ut fra jazzklubben på Blå og fiske laks på ti kilo, sier fiskeforvalter Terje Wivestad hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.
De som har greie på det, mente det ville gå lang tid før bestanden av laks og sjøørret ville ta seg opp igjen. Men det har gått raskere enn antatt.

I Akerselva hopper både laks og sjøørret. Og mye av fisken er stor. Det kan man se på OFA sine nettsider (ekstern lenke). Alle fiskene som passerer Nedre Foss blir nemlig filmet her, skriver osloby.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1137.ganger

Legg inn en kommentar