Film: Den siste revejakta (No.)

REVE-JAKTA: Kristoffer Joner og Nicolai Cleve Broch på en hasjtripp i fjæra.. (Foto: Filmweb)

Olsen-banden som sein-hippier..

Film: Den siste revejakta (No.) Regi: Ulrik Imtiaz Rolfsen Med Kristoffer Joner, Nicolai Cleve Broch, Kåre Conradi, Bjørn Sundquist, Gard Eidsvold, Cecilie Mosli, Linn Skåber, Robert Skjærstad. 

Når Ingvar Ambjørnsens narko-klassiker Den siste revejakta nå endelig er blitt film så er det kanskje på sin plass å si at det var på tide, men det kan også godt hende det var for seint.

Bjørn Storflåtan portrett2Karakter: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

BJØRN BRATTEN
skriver om film
på Østkantliv

Hippie-tida synes her altfor fjern og luftig til at den gjør nytta som noe som helst annet enn en litt patetisk eksotisk bakgrunn for en nokså smålåten hasjkrim/komedie. Dette minner mest om Olsen-banden på en kraftig hasjtripp. Skjønt, hadde vi nær sagt, — hadde det enda vært så vel.. 

Solide skuespillere

Så skal vi ile til med å si at historien berges et stykke på vei av solide skuespillere i alle roller, og et manus, eller i hvert fall en dialog, som funker. Kristoffer Joner får sine replikker som han vil, skjønt replikkene høres mest ut som Joners og mindre som Ambjørnsenske. Og det er ikke negativt ment, Kristoffer Joner er en veldig bra skuespiller. Og så var det jo feit musikk den gang, og det hjelper. 

Men historien som den fremkommer i filmen er ikke noe mer avansert enn en hvilken som helst Olsen-bande-intrige, og dertil kommer at produksjonen, særlig Imtiaz Rolfsens regi, minner slående om Olsen-banden-regien til Knut Bohwim, og det er heller ikke nødvendigvis så veldig negativt ment, bortsett fra at tida har jo altså gått, da.. 

Evinnelige bilturer

For kan vi ikke være enige om én ting: Tida burde være over for de evinnelige bilturene i høstgul Maridalsnatur i norske filmer. Spesielt pålagt den feteste syre-rocken. Og med en skranglete Peugeot! Det er ikke lekkert og ikke ironisk, det er pinlig, og avfeldig, herr Rolfsen! En skranglete treer på hjerteskalaen vår er alt vi kan gi til dette.. Jomen sa jeg provokasjon!

_bb/

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.2390.ganger

Legg inn en kommentar