Filmjula er reddet: Anmelderne elsker Nye Flåklypa

SUKSESS: Jeg spår at bilettene kommer til å fyke fra billettlukene som fnugg i en snøstorm. Kanonbra!, skriver Aftenpostens filmanmelder.. (Foto: Filmweb)

SUKSESS: Jeg spår at bilettene kommer til å fyke fra billettlukene som fnugg i en snøstorm. Kanonbra!, skriver Aftenpostens filmanmelder.. (Foto: Filmweb)

Årets morsomste norske film drar oss baklengs inn i Flåklypa-universet, skriver Aftenpostens filmanmelder om den nye utgaven av tidenes mest sette film i Norge, Solan og Ludvig — Jul i Flåklypa, og gir karakteren seks i en overstrømmende omtale.

— Filmen vil garantert sikre førjulsstemningen for både barn, foreldre og besteforeldre. Allerede dagen etter at jeg så den hadde jeg lyst til å se den igjen. Jeg spår at billettene kommer til å fyke fra billettlukene som fnugg i en snøstorm. Kanonbra!, skriver anmelder Ingrid Åbergsjord.
— I motsetning til mange andre norske filmer, lykkes Solan og Ludvig — Jul i Flåklypa med å skape sitt helt eget univers. Aukrusts ånd er godt synlig, og design og animasjon er upåklagelig. Kulisser og dukker er bygd for hånd, og er svært behagelige å hvile øye på — i motsetning til alle familiefilmene i 3D som har kommet tett som hagl de siste årene, skriver Aftenposten.

GJENKJENNELIG: Reodor Felgen, Solan og Ludvik — den nye Flåklypa-filmen dyrker gjenkjennelsen, skriver Dagsavisen.. (Foto: Filmweb)

GJENKJENNELIG: Reodor Felgen, Solan og Ludvig — den nye Flåklypa-filmen dyrker gjenkjennelsen, skriver Dagsavisen.. (Foto: Filmweb)

«En real Felgen Spessial»

En real Felgen Spessial, skriver Dagsavisens Mode Steinkjer og gir karakteren fem til den nye Flåklypa-filmen.
— Med respekt for Kjell Aukrusts figurer, lun folkehumor og folkelig sjarm står Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa trygt på ustø bein. Solan og Ludvig redder jula, også på kino. For det er liten tvil om at Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa er en familiefilm med lengre holdbarhetsdato enn kommende advent, med sjarm, bakkekontakt og humor som henvender seg til både liten og stor, skriver anmelderen.

Dyrker gjenkjennelsen

— Dette skyldes at filmskaperne dyrker den tydelige gjenkjennelsen som de med forhold til enten Aukrusts bøker og/eller Ivo Caprinos Flåklypa Grand Prix vil forlange. Dette forholdet har de fleste av oss, og det er uunngåelig at den nye filmen for den enkelte vil stå og falle på en subjektiv sammenligning.
— Så la det være sagt, det blir urettferdig å legge for mye vekt på «originalfilmen» fra 1975, selv om det er herfra og fra Kjell Aukrusts uutgrunnelige univers at både typegalleri og sjargong er hentet. Poenget er at Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa er et selvstendig verk som dukker opp fra tidenes verste, menneskeskapte snøføyke, skriver Dagsavisen.

VG: Et hyggelig gjensyn

Gjensynet med Solan, Ludvig og Reodor Felgen er ganske enkelt en hyggelig opplevelse. Kjell Aukrusts Flåklypa-univers har fremdeles kreativ munterhet nok til å fenge flere generasjoner, skriver VGs anmelder Borghild Maaland, som kaster en femmer på sin terning.

— Ok, dette er ikke akkurat et «Flåklypa Grand Prix», snarere et lokalt race i snøføyka. Selve historien i årets utgave er langt mer beskjeden både hva handling og persongalleri angår enn det som var tilfellet fra det animerte mesterverket fra 1975.

Aukrust-universet intakt

— Når det er sagt, så står «Jul i Flåklypa» utmerket på egne bein og har alle kvaliteter som skal til for å være en hyggelig og underholdende førjulsgave til alle med sans for barnlig glede. Det skyldes først og fremst at det urnorske Aukrust-universet er intakt; en miks der det trauste og gjenkjennelige veves sammen med kreative krumspring og lun humor. Her er ingen antydning til revolusjonerende nytenking, men et filmløp gjennomført med respekt og dyktighet som garantert fremkaller smil og latter, skriver VGs anmelder.

Dagbladet: Et hjemmestrikket ullskjerf av en film..

Julehygge som bestilt, skriver Dagbladets anmelder Inger Merete Hobbelstad og kaster en femmer på terningen:
— .. Solan & Ludvig — Jul i Flåklypa er på ingen måte noen ny urklassiker á la Flåklypa Grand Prix, som er mye raskere og rikere. Det må den heller ikke være. Det holder at den er seg selv: En hyggelig, helstøpt familiefilm, et varmt stykke underholdning, og en ansvarsbevisst ivaretakelse av en norsk nasjonalfabel, skriver Dagbladet.
— Det finnes en følelse av kakaoaktig avslapning, av uro som siver ut av kroppen, i det øyeblikket du skjønner at du står overfor noen som vet hva de driver med. Den tryggheten er det ikke alltid grunn til å ha i møte med sykkelreperatør og tusenkunstner Reodor Felgen, for ikke å snakke om i nærheten av fosterbarna/husdyrene Solan Gundersen og Ludvig. Men den melder seg et lite stykke ut i Solan & Ludvig — Jul i Flåklypa, et hjemmestrikket ullskjerf av en film, skriver Hobbelstad.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1386.ganger

Legg inn en kommentar