Spillefilm om Pippis mamma

PIPPIS MAMMA: Nordisk Film forbereder en storfilm om Astrid Lindgrens liv. Tittelrollen ennå ikke besatt..

PIPPIS MAMMA: Nordisk Film forbereder en storfilm om Astrid Lindgrens liv. Tittelrollen ennå ikke besatt..

Astrid Lindgrens liv blir svensk storfilm. Filmen om livet til mammaen til Pippi og Emil og Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte og alle de andre skal lages av den danske regissøren Pernille Fischer Christensen, som er vel kjent med Lindgrens bakgrunn etter en oppvekst i det smålandske landskapet.

— Hun er en enestående barnebok-forfatter som også forteller for oss voksne, sier regissøren til Dagens Nyheters filmreporter i Cannes, der Fischer-Christensen  sammen med produsenten fra Nordisk Film, Lars G. Lindstrøm, søker internasjonal støtte til prosjektet. Lindstrøm regner med stor internasjonal interesse for en forfatter som har solgt rundt 145 millioner bøker i 95 land.

– Som liten fikk jeg min åndelige føde fra Astrid Lindgren. Som alle danske barn har  jeg lest og dyrket hennes fortellinger, sier Pernille Fischer-Christensen. – Nå vil jeg betale tilbake med å lage en stor, episk, psykologisk film om livet hennes før hun ble den store forfatteren, sier Pernille Fischer-Christensen.

– Det som trigger meg er å forsøke å finne ut  hvor hennes enorme kraft kommer fra.  Hvordan kan et menneske skrive så følsomme og intelligente betraktninger, så fulle av kjærlighet,  om barndommen? Hva slags miljø vokste hun opp i? Hvor kommer kjærlighetskraften fra?

Dette innlegget er allerede blitt lest.1449.ganger

Legg inn en kommentar