Herheim tilbake med Salome i mai

Operaen Stefan Herheim

Foto: Kristin Svorte

Ammeruds store operasønn, Stefan Herheim (bildet)som også er en av verdens fremste opera-regissører, er tilbake på Bjørvika-operaen om en drøy måned med opera-klassikeren Salome av Richard Strauss i en coproduksjon mellom Salzburg-festivalen og  operaen i den innerste Oslofjord-vika.

Etter sin suverene suksess med La Boheme i Bjørvika fjor, og tidligere suksesser som Lulu, Julius Cæsar og Tannhäuser, stilles det store forventninger til Salome-oppsetningen. Med nok en knall-suksess vil nok Herheims krasse kritikk av Bjørvika-operaen i forbindelse med Lulu-oppsetningen for to år siden, bli tilgitt.
Hans kritikk går både på arbeidsforhold på operaen, og at det settes opp altfor få opera-forestillinger, på linje med de synspunktene kritikeren Henning Høholt luftet i Aftenposten forleden.

operaen salome 25.maiSalome-oppsetningen (bildet t.h.), som ble vist i Salzburg i 2011, ble både geni-erklært og omdiskutert den gang. Den amerikanske supersopranen Elizabeth Blancke-Biggs, debuterer i Salome-rollen, som anses for å være en av operalitteraturens mest krevende sopranroller. Spilles fra 25.mai, med siste spilledag 23.juni.

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.4787.ganger

Legg inn en kommentar