Pikant på Stortinget: Frp-statsråden må svare for Frp-politikers hatpost mot miljøbyråden..

FRP-SJIKANE:

FRP-SJIKANE: Studieleder Kristin Brataas i Nordre Aker Frp la ut denne sjikanøse Facebook-posten om miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg mandag i forbindelse  med dieselforbudet tirsdag. Nå må Frp-statsråd og likestillingsminister Solveig Horne svare for sin partifelle i Stortinget.. (Facebook skjermdump)

«Hvis regjeringen mener noe med sin offensiv mot hatefulle ytringer må likestillingsministeren slå fast hva som er akseptabelt..»

Det «trønderske» utfallet fra en Frp-politiker mot Oslos samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg får et etterspill på Stortinget. SV-representanten Karin Andersen har sendt et skriftlig spørsmål til barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp). Statsråden må svare på om hun finner partifellens Facebook-post hatefull og rasistisk, skriver NTB, ifølge Dagsavisen.

Studieleder Kristin Braatas i Nordre Aker Frp ble av eget parti bedt om å fjerne en post om dieselforbudet i Oslo, der Miljøpartiet De Grønnes Lan Berg kalles «fittetryne» og «vietnamesermegge».

Rasistisk

– Hvis regjeringen mener noe med sin offensiv mot hatefulle ytringer må likestillingsministeren slå fast hva som er uakseptabelt. Dette er en rasistisk hatytring, og jeg forventer at hun kan være tydelig på det, sier Andersen til NTB.

Hun sier det er i ferd med å utvikle seg en hard og uforsonlig debattkultur i norsk offentlighet og mener at Fremskrittspartiets medlemmer utmerker seg. – Det er helt utrolig at tillitsvalgte aktivister mister besinnelsen og kommer med hatefulle ytringer i en sånn sak. Det hadde aldri vært snakk om å omtale kjønn eller etnisitet dersom byråden var en 50 år gammel, etnisk norsk mann, sier SV-representanten.

«Trønderske banneord..»

– Dette er en ikke-sak. Dette er trønderske banneord, og er en typisk trøndersk måte å uttale seg på, sa Kristin Brataas til Dagsavisen da saken ble kjent. 

Det var leder av Oslo Frp, Aina Stenersen som ba Brataas slette Facebook-posten. 

– Jeg tok tak i dette så fort jeg fikk vite om det, og ba henne om å fjerne meldingen. Dette er holdninger Frp ikke står for. Vi ønsker å diskutere politikk og sak, men slike karakteristikker ønsker vi ikke, sa Aina Stenersen til Dagsavisen.

Dette innlegget er allerede blitt lest.634.ganger

Legg inn en kommentar