Musikkuka: DumDum Boys

GENIALT: Ti liv er en liten åpenbaring av nyorientering, mener Aftenpostens musikkanmelder om den nye plata til DumDum Boys..

«Det er nesten genialt..»

Aftenposten elsker den nye plata til DumDum Boys

DumDum Boys med blåsere, damekor og strykere er hverken søkt eller klamt. Det er nesten genialt. Deres nye album, Ti liv er en liten åpenbaring av nyorientering, skriver Aftenpostens musikkmedarbeider Svein Andersen.  Sammen med produsenten, Motorpsychos Bent Sæther overrasker og flytter dette trønderske rockefjellet musikalske merkesteiner, både egne og andres, ut i et større rom..
— Det er som om The Rolling Stones har tatt bolig i disse trønderne, mens The Specials og en rekke andre storheter deler rundhåndet av egne godteposer. Spesielt Pulver har dette vidunderlig lekne spennet, spilt helt i Stones ånd. DumDum Boys gir oss disco og rock, boogie og mystikk i en uant herlig miks, skriver Aftenposten, som kvitterer med fem poeng på sin karakterskala.
Dagbladets Svein Ove Bakke nøyer seg med en firer på terningen, men mener likevel at gruppa klarer å framstå med fornyet livsgnist og med forførende overbevisning på sitt tiende album. Slitne rockemenn, med et par ujevne post-comebackplater på samvittigheten, blir som nye, enda en gang, heter det.
Også Dagbladets anmelder trekker fram The Rolling Stones som forbilde: For eksempel det innledende tittelsporet, som utvikler seg fra en tilsynelatende ganske prototypisk DumDum-låt til å bli helt Exile on Main Street i ånd og stemning idet de ruller inn i det første refrenget, skriver Svein Ove Bakke.
_bb/

Dette innlegget er allerede blitt lest.1385.ganger

Legg inn en kommentar