Oslo Nye: Linn Skåber i Bergman-klassiker..

OSLO NYE TEATER: Anmelderne krangler om Oslo Nyes sceneversjon av Ingmar Bergmans Golden Globe-prisvinner Scener fra et ekteskap. Linn Skåber og Svein Harry Schøttker Hauge spiller hovedrollene.. (Foto: L—P Lorentz)

Anmelderne krangler om Bergman-klassiker

(Oppdatert lørdag 1.september 2012: Under tittelen Kvikk salongtone, skriver Aftenpostens teateranmelder Therese Bjørneboe: Begge skuespillerne gjør en solid innsats, men ved å lene seg så tungt på verbalhumoren, blir effekten litt som i sofaen til Skavlan: den demonstrerer kontroll. Selv om forestillingen lander i et rikere register på slutten, lykkes den ikke i å komme under huden på rollefigurene på en måte som matcher Bergmans nakne portrett av sin generasjon, skriver Aftenposten.
Høsten bør være reddet for Oslo Nye Teater, skriver Dagsavisens Mode Steinkjer. Sterke skuespillere og elegant regi gjør Ingmar Bergmans beksvarte Scener fra et ekteskap til en lysende forestilling, skriver avisa. Linn Skåber og Svein Harry Schøttker Hauge slår emosjonelle gnister… en teksttro oppsetning gir i Marit Moum Aunes balanserte regi grunnlag for en scenetriumf for skuespillerne, skriver Dagsavisen. 
Tidvis er det svært morsomt å se Bergman spilt som salong- og samlivskomedie, skriver Dagbladets Andreas Wiese. Det vil kunne bli en riktig populær forestilling… Men der hvor manus krever større dybde og alvor holder ikke regigrepet. Skikkelsene får ikke nok dybde til å romme angsten og den eksistensielle ensomheten. De vare undertonene overdøves av det mer robuste komediespillet, skriver Dagbladet.)

BERGMAN-KLASSIKER: Anmelderne er ikke helt enige om Oslo Nyes oppsetning av Scener fra et ekteskap.. (Foto: L—P Lorentz)

Skuespilleren og komikeren Linn Skåber, mest kjent fra komiprogrammet Nytt på nytt på NRK1, skal spille hovedrollen som Liv Ullmann gjorde til et av sine store paradenumre, i Ingmar Bergman-klassikeren Scener fra et ekteskap på Oslo Nye Teater denne høsten. 

En kulturnyhet som nok vil bli ansett for å være en av vårens mer forbløffende ble gjort kjent i beste sendetid på Dagsrevyen, og samtidig ble det understreket at Skåber er skuespiller, med sin debut nettopp på Oslo Nye i 1997 med Mirandolina, rett etter fullført teaterskole. 

Etterfølger

Linn Skåber gjestet sist på denne scenen i 2006 i forestillingen Hvite dager. De siste årene har hun vært aktiv både på revyscenen og på TV med en lang rekke prosjekter, men mest kjent altså som Anne-Kat. Herlands etterfølger i publikums-suksessen Nytt på nytt.
Nylig avdøde Erland Josephsons rolle i dette ekteskapsdramaet fra 1973 skal spilles av Svein Harry Schøttker Hauge, som er ansatt på Rogaland Teater og vil være kjent for TV-publikumet fra serien Hos Martin. Regien er ved Marit Moum Aune.

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.15087.ganger

Legg inn en kommentar