«Betagende, glitrende – og spesielt», på Grusomhetens Teater..

GRUSOMHETENS TEATER:

GRUSOMHETENS TEATER: En betagende, glitrende framført – og spesiell internasjonal opplevelse i Teater-Norge, skriver IdaLou Larsen, Klassekampens veterananmelder om «Proud Cloud»-oppsetningen på Grusomhetens Teater i Hausmanns gate 34 denne helga..

«Den mest originale og nyskapende frie gruppa i norsk teater», skriver Klassekampen..

– Jeg er ikke i tvil: Grusomhetens Teater er på mange måter den mest originale og nyskapende frie gruppen i norsk teater. Ikke bare er det en skam at Kulturrådet ikke anerkjenner dette, men at de også nekter å basisfinansiere kompaniet.

Det skriver Klassekampens veterananmelder IdaLou Larsen fredag i sin anmeldelse av teatrets oppsetning av forestillingen Proud Cloud denne uka i samarbeid med Hopscotch Ensemble. Forestillingen vises siste gang lørdag.
Proud Cloud er en betagende, glitrende framført og spesiell internasjonal opplevelse i Teater-Norge, skriver Larsen om oppsetningen i teatret i Hausmanns gate 34.

Fryd

Klassekampens anmelder må riktignok innrømme at hun har vanskelig for å forstå det absurde sceniske universet i forestillingen. – Men det spiller ingen rolle, all den tid jeg ikke kjeder meg et øyeblikk, men hele tiden kan fryde meg over nye og uventede innspill, skriver hun.

IdaLou Larsen forteller at det var den franske teaterfornyeren Antonin Artaud som i 1929 skapte begrepet grusomhetens teater, et teater som skulle få «alt som i menneskesinnet er mørkt, nedgravd og uoppklart til å gi seg uttrykk i en slags materiell projisering.»

Utvidet kunstbegrep

– Og i de snart 25 årene Grusomhetens Teater har eksistert har Lars Øyno (teatrets grunnlegger red.anm.) utvilsomt utvidet mitt kunstbegrep, pluss at han har gitt meg en rekke fascinerende og annerledes opplevelser, skriver IdaLou Larsen, og slår fast:

– Det er aldri enkelt å trenge inn i Lars Øynos univers, men denne gang forringer det slett ikke opplevelsen, slik det iblant har gjort tidligere, skriver Klassekampens anmelder.

Dette innlegget er allerede blitt lest.710.ganger

Legg inn en kommentar