22.juli blir dramaserie på NRK?

22.JULI-SERIE: NRKs dramaserie om 22.juli skal ikke handle om terroristen eller beskrive hendelsene, men være et portrett av Norge og de institusjonene som var involvert i hendelsene, sykehus, politi. Her er Aftenposten-fotograf Paal Audestads bilde fra regjeringskvartalet i minuttene etter smellet.. (Foto: Paal Audestad)

22.JULI-SERIE: NRKs dramaserie om 22.juli skal ikke handle om terroristen eller beskrive hendelsene, men være et portrett av Norge og de institusjonene som var involvert i hendelsene, sykehus, politi, presse. Her er Aftenposten-fotograf Paal Audestads bilde fra regjeringskvartalet i minuttene etter smellet.. (Foto: Paal Audestad)

Filmtopper skriver manus til 22.juli-dramaserie..

To av landets mest profilerte filmregissører, ekteparet Sara Johnsen og Pål Sletaune, sammen med journalistene Kjetil Østli og Ola Henmo, er i gang med å skrive en dramaserie basert på hendelsene rundt 22.juli, skriver Aftenposten. Det skal ikke bli en serie som skal handle om Anders Behring Breivik, eller en rekonstruksjon av hendelsene.

– Vi jobber med et prosjekt hvor hendelsene 22.juli er ett av elementene. Det er tenkt som et portrett av Norge gjennom disse hendelsene, men tar utgangspunkt i de ulike institusjonene som var involvert, som sykehus, politi, presse, sier Pål Sletaune til avisa..
Han understreker at det ennå er tidlig i prosessen. Det er hverken tenkt rollenavn eller lanseringsdato. 

Prisbelønt

Sletaune hadde sin debut med Budbringeren som innbrakte ham både Kritikerprisen og Amandaprisen, og det samme skjedde faktisk for hans kone, Sara Johnsen, for hennes debutfilm, Upperdog.
Den tidligere Aftenposten-journalisten Kjetil Østli gikk til topps i Schibsted Award for sin reportasjeserie i Aftenposten, 11 uker, 11 ord, om 22.juli-rettssaken.
Hver uke under rettssaken valgte han seg ut ett ord som skulle oppsummere det som skjedde i retten: Sannhet, ødeleggelse, bedrag, smerte, samhold, leve, Anders, frykt, tvil, urettferdighet og lettelse. Dette er senere utgitt i bokform.

NRKs dramasjef Ivar Køhn bekrefter at det er satt av penger til manusproduksjon til serien. 
 Vi jobber i et langsiktig perspektiv, med mulighet for sending kanskje om fire-fem år. Derfor har vi nå i første omgang lagt penger i manusarbeidet, så ser vi hva dette blir, sier Køhn.

Dette innlegget er allerede blitt lest.40746.ganger

Legg inn en kommentar